Avto moto

Golf 2 GTI se je pomeril z Golfom 2.0 TDI z dizelskim motorjem: Kdo je zmagal v pospeševanju?

Volkswagen Golf, verjetno en izmed najbolj priljubljenih modelov avtomobilov pri nas, nas prevaža že od leta 1974 naprej. Takratna različica Golfa z oznako MK1, se je proizvajala od leta 1974 do 1983, ko je na trg prišla legendarna “dvojka”. Dvojko je Volskwagen proizvajal od 1983 do 1992, dobro ohranjeni primerki pa se še dandanes vozijo po naših cestah. Največ ljubiteljev vozi in ohranja športne različice MK2 z oznako GTI.

Sledila je tretja generacija, VW jo je proizvajal od 1992 do 1998, golfa MK4 od 1997 do 2003, MK5 od 2003 do 2008, MK6 od 2008 do 2012, sledila je MK7, ki so jo proizvajali od 2012 do 2019. Letos je Volkswagen na trg poslal nov model priljubljenega Golfa, s klasično oznako MK8.

Volkswagen, kar v prevodu pomeni “ljudski avto”, je en izmed najbolje prodajanih avtomobilov tudi v Sloveniji. Velja za zelo zanesljivega in ni malo primerov, ko so se lastniki prejšnjih generacij Golfa ob nakupu novega avtomobila odločili za novejšo različico istega modela Volkswagna.

Vsak izmed ljubiteljev ima tudi svojo priljubljeno generacijo Golfa, zato je spodnji posnetek prav zabavna primerjava. V dirki v pospeševanju sta si po robu postavila športna različica Golfa, GTI druge generacije in novodobni Golf z turbodizelskim motorjem, prostornine 2000 ccm. Na koga stavite? Starega športnika ali novega dizelaša? Poglejte si razplet dvoboja.

Ste vedeli, da je v Sloveniji na voljo nova spletna trgovina z rezevnimi avtodeli? Preverite na: rezervniavtodeli24.si spletna trgovina

Vir: sl.wikipedia.org

 

Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.