in ,

FOTO: Ko jo je fant prvič videl brez ličil, jo je zapustil. Kaj je bil razlog za to?

Sophia Ridlington je dekle iz Velike Britanije, ki se profesionalno ukvarja z ličenjem.

Tudi sama je vedno brezhibno urejena, na socialnih omrežjih ima ogromno oboževalcev in sledilcev, ki so nad njeno podobo navdušeni.

Pred kratkim pa je svoje sledilce presenetila s tem, ko je pokazala svoj pravi, nenaličeni obraz. Razkrila je, da ji v življenju ni bilo vedno lahko. Že pri rosnih 17. letih se je soočila z velikim razočaranjem, ko je s svojo podobo očarala nekega fanta, ta pa ji je nato zlomil srce.

Sophia trpi namreč za hudo kožno boleznijo, psoriazo. Njena koža postane rdeča, polna lusk, včasih celo krvavi. Prvi znaki so se začeli pojavljati že v zgodnjih najstniških letih, kasneje so se le še stopnjevali.

”Od nekdaj sem se sramovala svoje bolezni in nisem vedela, kako naj vse to zakrijem. Začela sem se ličiti in bila v tem vse boljša in boljša. Na koncu sem se tako dobro naličila, da nihče ni niti posumil, da je z mojo kožo karkoli narobe. Luske sem težko zakrila le na vratu in dlaneh”

Sophia se spominja, kako je pri 17. letih imela fanta. Šele čez čas mu je pokazala svoj obraz, brez ličil. Fant je bil šokiran in osupel, v trenutku je ugotovil, da mu ni več všeč. Sophia je hitro spoznala, da je bil z njo le zaradi njenega videza. Zapustil jo je brez slabe vesti in ji zlomil srce. To ji je povsem uničilo samozavest.

Zdaj, ko je starejša, pa se svojega naravnega videza ne sramuje več, zato ga  je tudi javno pokazala vsem svojim sledilcem. Fotografirala se je brez ličil in to objavila na socialna omrežja.

Prejela je veliko pozitivnih komentarjev, ogromno podpore, kar ji je le še vlilo dodatno samozavest.

”Današnje najstnice vse preveč gledajo popolne obraze na spletu in se sekirajo za stvari, ki niso resnične.Vsi so mislili, da imam popolno kožo in mi zavidali … Ko sem pokazala svoj pravi obraz, je marsikdo mislil, da je šalim ali da gre za masko.”

Danes je 23 letnica navdih mnogim, ki se obremenjujejo s svojim videzom in imajo občutek, da so zaradi tega manjvredni. S svojimi slikami želi Sophia pokazati, da nisi nič drugačen od ostalih in, da je prav, da se sprejmeš takšnega kot si.

”Tisti, ki te imajo iskreno radi, te bodo sprejeli in okoli njih boš srečen, tudi če ti manjka pol obraza …”

Delimo njeno zgodbo tudi med prijatelje.

VIDEO: V lokalu zalotil svojo punco z drugim na WC-ju, poglej si dogajanje…

VIDEO: Tako sta se v državnem zboru ugriznila poslanca Grims in Kordiš