Narava

NARAVA: Poglejte, zakaj psi nagibajo glavo, ko jim nekaj govorimo?!

Veste, kaj to pomeni? Preverite!

Zagotovo ste opazili, da ko vaš pes sliši čuden zvok ali ko mu kaj rečete, obrne glavo na stran.

Izgleda tako, kot da vam želi povedati: “Poslušam te.”

Toda kaj to v resnici pomeni?

Želijo bolje slišati 

Pasje uho je izjemno občutljivo in sposobno zaznavanja veliko več frekvenc kot človeško.

Njihov oster sluh lahko zazna tudi najmanjše valovne dolžine in položaj pasje glave lahko pri tem pomeni veliko razliko.

Ena najbolj verjetnih razlag za odgovor na vprašanje, zakaj psi nagibajo glavo, je torej ta, da jim nagib glave omogoča postavitev uhljev tako, da bolje locirajo vir zvoka.

Skušajo nas razumeti

Po besedah Stevena Lindskyja, strokovnjaka za vedenje psov, hišni ljubljenčki poskušajo prepoznati znane besede ali tone, ki jih povezujejo z nagrado (sprehod ali priboljšek).

Pasje mišice srednjega ušesa nadzorujejo del možganov, ki je odgovoren za izraze obraza in gibanje glave, zato nekateri strokovnjaki sklepajo, da vas pes posluša in poskuša z vami komunicirati.

Bolje vidijo naš obraz

V prizadevanju, da nas razumejo, psi ne zaznavajo le naših besed in intonacije, temveč tudi obrazno mimiko, govorico telesa in očesne gibe.

Dr. Coren je mnenja, da psi z nagibom glave bolje vidijo človeška usta.

 

Vir: b92.net

Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.