Zanimivosti

AKTUALNO: Bona za 200 eur ne bomo dobili vsi državljani Slovenije, dobili ga bodo le…

Pripravlja se tretji protikoronski zakon, ki poleg sheme skrajšanega delovnega časa predvideva tudi bone za turizem in veliko drugih zanimivih ukrepov.

Nosilni ukrep novega interventnega zakona bo subvencioniranje skrajšanega delovnega časa, ki naj bi ga bili deležni delodajalci, ki vsaj desetim odstotkom zaposlenim ne bodo mogli zagotavljati 90 odstotkov dela.

Subvencionirali naj bi delo zaposlenih, skrajšano na 20 do 36 ur tedensko.

Ukrep naj bi bil težak do ene milijarde evrov, financiran pa naj bi bil z evropskimi sredstvi.


Obveljala pa je tudi napoved o bonih za spodbujanje dodane potrošnje v turizmu. 200 evrov naj bi dobili vsi redno zaposleni in samozaposleni. Prvotne informacije so bile, da naj bi ta znesek, ki ne bo nadomeščal regresa, prejeli vsi polnoletni državljani.

Po poročanju STA pa tega zneska ne bodo prejeli študenti in brezposelni.

Boni naj bi bili veljavni do 31. decembra 2020 ali pa do 28 februarja 2021.

Upad v turizmu naj bi z boni ublažili z od 60 do 70 odstotkov na 40 odstotkov. Ta ukrep pa naj ne bi vplival na izplačila regresa.

Obvestimo o tem še prijatelje in družino.

Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.