in

AKTUALNO: Kaj bo storila družina 13 letnega morilca iz Srbije? “To je najboljša rešitev za vse….”

Družina 13. letnega strelca se bo najverjetneje preselila v tujino.

Srbijo bi lahko najprej zapustili Kostina mama Miljana in njena desetletna sestra, pozneje pa bi se jima lahko pridružil oče, ko bo izpuščen iz zapora.

Kriminalisti in psihologi so mnenja, da je to najboljša rešitev za družino, še posebej za sestro 13 letnega storilca.

Po krvavem zločinu so Kostini starši prejeli ogromno groženj.

Njegov oče Vladimir, ki je sicer ugledni radiolog, je trenutno v priporu.

Po neuradnih informacijah je Kostina mama vzela neplačani dopust na biološki fakulteti, kjer je zaposlena, in je s svojo hčerko nekje v Srbiji.

Psiholog in sodni izvedenec Milan Kostić je mnenja, da je Kostina mlajša sestra tudi žrtev svojega brata, saj bo vse življenje trpela posledice njegovega zločina.

”Deklica ni naredila ničesar, a bo zaznamovana in stigmatizirana do konca življenja. Ocenjevala jo bo okolica in mislim, da jo je treba čim bolj zaščititi. Tovrstne situacije pri nas sicer niso pogoste, vendar je pomembno, da materi pojasnijo, kako zapletena je situacija zanju in da je morda najboljša rešitev, da zapustita državo. Mislim, da je ločitev od Koste v tem primeru nujna. Mati bi morala razumeti, da ima poleg sina še hčerko in da mora nekaj storiti, da jo zaščiti.”

”Kostovi družini se ne sme vsiliti rešitev, ampak se morata s to rešitvijo strinjati njegova mama in sestra ali pa jima ponuditi alternativo. Deklica je premlada, da bi sama predlagala rešitev, vendar ji moramo vseeno prisluhniti in izvedeti, kaj si o vsem tem misli in kaj meno o dejanju svojega brata.”

Kriminolog Dobrije Radovanović pa je dejal, da je Kosta uničil številna življenja in družine.

”Vse je uničeno, tako njegovo življenje kot življenja vseh družin, ki jih je s svojim dejanjem zagrenil. Uničil je tudi življenja svoje matere, očeta in sestre. Njegova družina bo dolga leta trpela strašne posledice, saj je kaj takega težko pozabiti.”

Mati in oče bosta posledice čutila vse življenje, sestra pa morda ne.

”Ko bo odrasla, se bo sestra morda kdaj distancirala od tega zločina, ampak … Sedaj je edina rešitev zamenjava okolja. Najbolj uporabna stvar je sprememba priimka, vendar mi postopek ni znan. Seveda imata Kostina mama in sestra možnost, da ne spremenita ničesar, a potem bosta trpeli posledice. Če se bodo odločili zapustiti državo, bodo verjetno pod stalnim nadzorom varnostnih služb države, v katero se preselijo.”

Nekdanji načelnik Uprave za boj proti organiziranemu kriminalu Bora Banjac pa je dodal:

”Kaj se da narediti z njimi, mislim na sestro in mamo? V Beogradu zanju ni življenja, niti v Srbiji. Mislim, da ne bi mogli živeti v nobeni državi regije, ker bi se prej ali slej vedelo, kdo so. Mogoče bi morali iti čez ocean, nekam dovolj daleč. Če ostanejo tukaj, je njihova edina rešitev sprememba identitete, vprašanje pa je, ali jim bo to uspelo.”

VIDEO: Kako igralska zasedba iz legendarnega filma “Sam doma” izgleda danes?

VIDEO: To počitniško vilo, ki stoji na Hrvaškem, si lastita Slovenca, poglejte si izjemno notranjost!