in

AKTUALNO: Kaj se dogaja na Hrvaškem po prevzemu evra? “Zakaj nismo ostali pri kunah?”

Hrvati očitno že nekaj dni po prevzemu evra obžalujejo, da niso ostali pri starih dobrih kunah.

Ogorčeni so namreč zaradi številnih podražitev po uvedbi evra.

Cene so se namreč močno zaokrožile navzgor. Po socialnih omrežjih je nastala prava poplava primerov številnih podražitev po uvedbi evra.

”Moško striženje pri lokalnem frizerju 60 kun. Pred dnevi mi je frizer dejal, da bo zaokrožil na deset evrov, češ, da bo vsem lažje, tako njim kot nam.”

”Kava z mlekom v kavarni, kamor hodim že vse življenje, je z 12 poskočila na 15 kun.”

Cene so se dvignile praktično povsod.

Eden izmed jeznih Hrvatov je zapisal:

”Kolikor se spomnim, je Slovenija po uvedbi evra resno pristopila k nadzoru cen, zato so se pojavile črne liste podjetij, ki so namerno zviševala cene izdelkov in storitev. Podjetja so bila uvrščena na črno listo bodisi zato, ker jih je nanje uvrstila inšpekcija bodisi zato, ker so jih prijavili državljani. In komu naj Hrvati prijavijo takšna podjetja? Kdo od vlade in drugih javnih organov je kdaj omenil kakršno koli obliko kaznovanja tovrstnih nepoštenih praks? Ne zato, ker bi potem ves lopovski sistem šel k vragu.”

Ljudje se najbolj pritožujejo zaradi podražitev kave.

Hrvaški premier Andrej Plenković je sporočil, da je sklical sestanek s predstavniki državnega inšpektorata, davčne in carinske uprave, da bi zaščitili potrošnike pred neupravičenimi podražitvami:

”Uvedba evra ni razlog za dvig cen blaga in storitev.”

VIDEO: Punca pokazala zanimiv trik, poglejte kaj zmore

VIDEO: V hotel je prišel z nenavadnim ljubljenčkom, so ga sprejeli?