in

AKTUALNO: Necepljeni Slovenec obiskal osebnega zdravnika, poglejte kaj je storil slednji..

Na uredništvo Slovenskih novic se je obrnil njihov bralec Jan, ki je bil razočaran nad obravnavo na oddelku izredne prve pomoči v splošni bolnišnici Novo mesto.

Z nujno napotnico so ga tja napotili iz nujne medicinske pomoči v Kočevju zaradi daljšega obdobja povišane telesne temperature in drugih slabih izvidov opravljenih analiz.

Razkril je da ni cepljen, je pa na dan pregleda opravil hitri test, ki je bil negativen.

Več tovrstnih testov pa je opravil tudi v dnevih pred obiskom zdravnika. V Kočevju so zato ovrgli sum na okužbo s covidom.

Ob prihodu v bolnišnico so mu izmerili temperaturo. Imel je 39,5 stopinj Celzija vročine.

Ko ga je sprejela zdravnica je ugotovila, da ni cepljen in nima opravljenega PCR testa. Poslala ga je na testiranje.

Na covid oddelku pa ga je sprejel zdravnik, ki se je vedel neprimerno.

”Zdravnik začne z vprašanji o mojih težavah. Vpraša me o testiranju, povem mu, da sem bil večkrat testiran, a ne s PCR-testom. Nato s povzdignjenim tonom vpraša, zakaj ni bil delan in ali v Kočevju ne poznajo PCR-testa. Odgovorim mu, da jaz tega ne vem in naj s povišanim tonom ne govori z menoj, v kolikor pa ga zanima, naj kontaktira ZD Kočevje, saj sem pacient in ne uslužbenec ZD Kočevja. Naposled me vpraša, ali sem cepljen. Odgovorim, da nisem. Ostro me vpraša, zakaj ne, in mi reče, da se moram cepiti. Odgovorim mu, da je to stvar posameznika in njegove odločitve. Nakar mi zabrusi: v redu, potem pa ne iščite pomoči pri meni. Ko vidim, da pogovor pelje v napačno smer, zahtevam njegovo ime in priimek, on me še kar prepričuje v covid. Kasneje vstane in gre iz ordinacije na hodnik, kjer na ves glas izreka moj priimek in doda besede, da se ‘ne želi cepit’ ter vse skupaj pospremi z glasnim smehom. Nakar me je skoraj vso medicinsko osebje prišlo pogledat. Bil sem osramočen in ponižan.”

VIR: Slovenske novice

VIDEO: Kako poteka izdelava evrskih bankovcev? Poglejte si video iz proizvodnje!

VIDEO: Tale Rus ima v enosobnem stanovanju namesto mačke PUMO!