Zanimivosti

AKTUALNO: Poglejte, kaj je Janez Janša povedal o voditeljici Tarče… Kako se bo zgodba razpletla?

V oddaji Tarča so razkrili domnevne nepravilnosti pri nabavi mask in druge zaščitne opreme.

Afera je celotno Slovenijo dvignila na noge.

Vse od objave hudih obtožb, pa ni bilo nobenega odziva premierja Janeza Janše.

Vse do sedaj.


Predsednik vlade se je namreč odzval na vprašanje Ksenije Benedetti, ki je zapisala:

”Rada bi izvedela ali je bila v tistem trenutku, ko smo ventilatorje potrebovali takoj, ker nismo vedeli, da IT (italijanskega, op. a.) scenarija pri nas ne bo, na mizi kakšna druga ponudba z bolj ustreznimi ventilatorji (pa četudi dražja) v enakem številu in z enako hitrim rokom dobave? A kdo ve?”

Janša ji je odgovoril:

Kupovalo se je vse, kar je bilo mogoče dobiti čimprej in kar je ustrezalo vsaj osnovnim standardom. Ne poznam države EU, ki bi ravnala drugače. Mnoge še vedno to počnejo. Rok in zanesljivost dobave faktor št. 1. Z vsako dobavo se je vsem nam odvalil velikanski kamen od srca

Benedettijeva mu je odgovorila:

”Hvala za odgovor. Morda lahko kdo pripravi konkreten odgovor kaj je bilo primerljivega na mizi glede ventilatorjev – s številkami in roki dobave – če je sploh kaj bilo. Menim, da to ne bi smel biti političen problem, ampak izziv za boljše rešitve v bodoče.”

Janša je nato potrdil, da bo vladno poročilo na poslanskih klopeh naslednji teden in dodal:

”Ministra Počivalšek in Tonin sta želela ključne podatke predstaviti v (oddaji) Tarča, pa jima bevskajoča voditeljica tega ni dopustila.”

Janša torej zaupa Počivalšku. Bomo videli kako se bo zgodba razvila.

Opozicija je proti ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku napovedala interpelacijo.

Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.