in

AKTUALNO: Slovenski zdravniki napovedujejo stavko: “Naša edina zahteva? Višje plače… Zakaj???”

Stavka zdravnikov je po nekaj letih miru ponovno aktualna.

Ob napovedi stavke pa se je na socialnih omrežjih oglasil eden od slovenskih zdravnikov. Njegov zapis se sedaj širi po celotni državi.

Zdravnik namreč meni, da višje plače ne bi izboljšale celotnega javnega zdravstvenega sistema in storitev za uporabnike.

Zapisal je:

”Ko se zdravniki, posebej družinski, v živo ali prek spleta, pogovarjamo, zmeraj jamramo, da imamo preveč administrativnega dela, premalo časa za paciente, slabo informacijsko podporo, zmeraj bolj naporne paciente, vedno hujša navodila ZZZS. Potem pa pride čas, ko nam je dovolj in se odločimo za stavko. In kaj postane naša glavna in skorajda edina zahteva? Višje plače. Zakaj? Zakaj ne stavkamo, da nam zmanjšajo birokracijo, izboljšajo računalniške programe, dajo več prostora za samostojno delo, torej stvari, nad katerimi se pritožujemo med sabo? Saj ni čudno, da ljudje ne podpirajo naše stavke in mislijo, da se borimo zgolj za več denarja. Prav trudimo se, da nas politiki lahko brez težav predstavljajo kot največji problem zdravstva v Sloveniji.”

Se z njegovimi besedami strinjate?

VIDEO: Josip Iličić se je vrnil v Maribor, pogletje si njegovo izjavo!

VIDEO: Italijan drvel preko 200 kmh po stari cesti v Vipavski dolini