in

AKTUALNO: Študentka, ki dela na Petrolu, povedala svojo zgodbo: “Zvečer se jokam v postelji…”

Druga plat zgodbe. Poglejte, kaj je o svojem delu in preverjanju PCT-ja kot uslužbenka Petrola povedala ta anonimna študentka.

”Malo misli pred spanjem, direkt iz glave študentke, ki dela na Petrolu. Lahko delite naprej, če želite, ampak bi prosila, da anonimno. Na Petrolu preko študenta delam že skoraj pol leta. Prej sem bila navajena gostiln – perverznih strank, grdih pogledov, zamujanja s plačo, napornega dela, zato sem si lahko res oddahnila, ko sem dobila službo na Petrolu. Kolektiv super, poslovodja super, delo sproščeno in res, res prijetno. Do prejšnjega četrtka.

V četrtek smo, kot ostali bencinski servisi, dobili navodila, da zaklenemo vse črpalke in jih odklenemo le, ko vidimo, da ima stranka PCT potrdilo. Simple enough, dokler nismo slišali, kakšne grožnje, fizično in psihično nasilje se dogajajo drugje. Po nekaj telefonskih klicih z grožnjami in grdimi pogledi in besedami strank, ki jih nismo smeli postreči, smo ugotovili, da bomo točno mi tisti vmesni člen med vlado, ki izdaja takšne nepremišljene ukrepe in strankami, ki jim nasprotujejo.

Zvečer sem zaključila s smeno z glavobolom, slabostji v želodcu in enim intenzivnim mental breakdownom. Potem sem šla seveda brat komentarje na raznoraznih FB objavah, zaradi katerih sem šla naslednji dan v službo prestrašena, zaskrbljena, kaj se mi lahko zgodi.

Ljudje, ki pišejo komentarje, kako nas bodo ‘pobili’, kako bomo zdaj pa že kar študentje preverjali njihove PCT pogoje, ne razumejo, da tudi nam ta situacija ne paše. Tudi jaz se ne strinjam s temi pogoji in tudi jaz nimam želje preverjat kakšne pogoje ima kdo, ampak nažalost moramo tudi mi zaslužit za hrano, za šolanje, za novo zimsko bundo itd. Tako kot morajo tudi zaposleni zaslužiti za sebe, za otroke, za položnice.

Delavci na bencinskih in v lokalih smo ujeti med dvema ognjema: zadovoljne stranke ali ukazi vlade? Tožba iz strani stranke ali kazen iz strani inšpektorjev? Ni nam lahko, pa čeprav so sedaj ukrepi malce olajšani. Strah me je iti služit denar, ki ga rabim, vsak dan razmišljam o tem, kdaj se bo prikazal inšpektor, kdaj bo stranka s sabo pripeljala odvetnika, kdaj bo stranka zapakirala celo bencinsko iz protesta, kdaj bomo spet dobili spremembe ukrepov, morali printat in lepit nova navodila na vhodna vrata.

To poleg vseh drugih pritiskov močno vpliva tudi na naše mentalno zdravje, ne samo delavcev, ampak tudi strank.

Sploh ne vem, kako naj tole zaključim. Zvečer se jokam v postelji, zato da lahko naslednji dan prijazno, sočutno in z nasmehom stranki pojasnem, da ne sme kupit cigaretov, če nima potrdila o PCT.”

VIDEO: Tekmovalcu v Kmetiji popustili živci, takega prepira še nismo videli v oddaji!

VIDEO: Kaj za vraga pa je to? Poglejte, kakšne snubce ima Mihaela v Ljubezni po domače!