Zanimivosti

AKTUALNO: Tudi letos vavčerji za počitnice? Za vse, ki lanskih še niste porabili, pa…

Slovenci bomo očitno dobili nove turistične bone.

Uporabo bonov pa naj bi razširili še na šport, kulturo in rekreacijo.

Na novinarski konferenci je državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc povedal, da je epidemija najbolj prizadela gostinsko-turistični sektor in tudi številne dejavnosti, ki so vezane na turizem.


Dodal je, da se je prav v teh težkih časih pokazalo, kako pomemben je turizem in koliko delovnih mest je nanj vezanih.

Povedal je tudi, da je zelo pomembno, da se spremenijo pravila za prehajanje mej, saj je slovenski turizem močno odvisen tudi od gostov iz tujine.

Nov interventni zakon bo torej najverjetneje prinesel tudi nove turistične bone, ki bodo imeli razširjeno možnost koriščenja.

Zajc je ocenil, da bo sektor potreboval 3 do 5 let za popolno okrevanje.

Lanski boni so bili podaljšani do konca tega leta. Zajc je še dodal:

”Več podrobnosti bo znanih v prihodnjem tednu, zakon pa bomo poslali tudi na Ekonomsko-socialni svet.”

Podrobnosti glede predlogov pa ni želel razkriti. Izdal je le, da zakon vsebuje tudi predlog o novih turističnih bonih, ki ga je predlagalo ministrstvo za gospodarstvo.

”Predlog usklajujemo tudi izvedbeno, možnost koriščenja bo nekoliko razširjena.”

Stari boni torej ostajajo v veljavi kot do sedaj, glede zneska in možnosti koriščenja, tudi pri novih bonih bodo upravičenci enaki. Bone bodo dobili torej vsi, ki imajo v Sloveniji stalno prebivališče.

Zajc je še povedal, da bodo prihodnji teden pretresali tudi ukrepe glede nastanitev in zahtev v gostinskih obratih, ki bi se lahko nekoliko sprostili.

Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.