in

AKTUALNO: Znana modna veriga trgovin ženskih oblačil ZAPUŠČA SLOVENIJO!

Image of shocked two women friends standing isolated over pink background. Looking aside holding shopping bags using mobile phone.

Orsay zaradi finančnih težav zapira vse svoje trgovine v Nemčiji, na Madžarskem, Češkem, Slovaškem in v Sloveniji.

Orsay, ki ima več kot 720 trgovin po svetu in zaposluje čez 5 tisoč ljudi, bo v naslednjih nekaj tednih zaprl številne poslovalnice. Do konca junija bodo zaprli vseh 197 trgovin v Nemčiji in 33 na Madžarskem, prav tako se modna znamka poslavlja s češkega in slovaškega trga. Orsay bo svoje poslovalnice zaprl tudi v Sloveniji.

Blagovna znamka Orsay v Sloveniji deluje od leta 2013, po državi ima 31 trgovin in zaposluje približno 50 ljudi.

Nemška veriga modnih trgovin Orsay, ki je v lasti francoske skupine Mulliez, se že nekaj časa spoprijema s finančnimi težavami. V Nemčiji so matično družbo junija 2021 rešili pred stečajem s 33 milijoni evrov državnega posojila, a je do konca novembra nemški Orsay postal insolventen. Kot glavni razlog so v družbi omenjali koronavirus in manjše povpraševanje po počitniških oblačilih.

Tiskovni predstavnik podjetja za nemški trg Wolfgang Weber Tedi je pojasnil, da so marca sprejeli odločitev o zaprtju poslovalnic do 30. junija. Zaprli bodo 197 trgovin, delo bo izgubilo 1.200 ljudi. “Takrat smo sprejeli odločitev o prekinitvi poslovanja, obvestili smo zaposlene, najemodajalce in ponudnike storitev,” je povedal Weber Tedi za European Times. Kot mnoge druge modne verige je poslovanje Orsaya močno okrnila pandemija, vojna v Ukrajini pa je finančno nestabilnost podjetja le dodatno poglobila, poroča N1.

VIDEO: Simon Covell tokrat v obratni vlogi, STOPIL JE NA ODER IN ZAPEL!

EKSTREMNO: Posnetki iz letošnje različice Isle of Man TT, poglejte si dogajanje!