Zanimivosti

BREZ BESED: Slovenec napadel kolesarja invadila: “Naslednjič jih povozim…”

Na socialnih omrežjih smo zasledili objavo, ki je zgrozila številne Slovence.

Fotografija je kar hitro zaokrožila tudi po kolesarskih skupinah na Facebooku, kjer so zgroženi nad to objavo.

Slovenec je na svojem profilu objavil fotografijo dveh kolesarjev invalidov, ki svoje kolo poganjata na roke.

 

S tem zasedeta na cesti nekoliko več prostora. K objavljeni fotografiji je voznik zapisal:

”Naslenjič jih povozim! Banda delomrzniška!”

Objavljeno fotografijo in zapisa pa sta videla tudi kolesarja, ki sta se na sliki prepoznala:

”Na sliki sva jaz in moj dobri prijatelj, oba sva invalida zaradi zloma hrbtenice. Kar se tiče delomrzništva: ponesrečil sem se pri svojih 18 letih. Po nesreči sem končal šolo in se zaposlil. Od zaposlitve je minilo 35 let – še vedno sem zaposlen. Podobno je z mojim prijateljem, le da je on mlajši in še ne more imeti toliko let delovne dobe. S športom pač ohranjam kondicijo, tudi zato, da sem še vedno lahko aktiven. Zaslužim zase (nekaj ostane še za vnuke) in nisem na plečih družbe. Žal nimamo cest, rezerviranih samo za kolesarje, samo za avte, samo za tovornjake … Na cesti smo vsi ljudje ne glede na to, koliko kovine imamo okoli sebe.”

Na spletni strani Slovenskih novic pa smo zasledili tudi odziv voznika, ki je fotografijo objavil. Uredništvu portala je pojasnil:

”Pozdravljeni, moram se iskreno opravičiti za nastalo škodo, ki je prišla z mojega naslova. Vedite, da ni bil moj namen užaliti in povzročiti škodo nikomur. Slika in objava sta bila poslana v trenutku in sploh nisem pomislil, da bi storil kar koli žalega. Vedite pa, da ga ni trenutka v življenju, da bi te zle besede, ki so prišle na dan, bile uresničene. Še enkrat se iskreno opravičujem.”

V prometu moramo biti strpni in potrpežljivi, takšnih groženj res ni potrebno dajati.