Zanimivosti

Če se otrok igra s to igračko, jo NEMUDOMA ZAVRZITE: Poglejte, kaj je ugotovila slovenka!

Slovenske novice poročajo o zelo grozljivi izkušnji ene izmed njihovih bralk.

Rumena račka je zelo priljubljena in ena izmed najbolj znanih igrač, s katerimi se med kopanjem zabavajo naši otroci.

Očitno pa popularna igračka ni tako nedolžna, kot izgleda na prvi pogled.

FOTO: Slovenskenovice.si

Bralka Slovenskih Novic z imenom Manja, je uredništvu poslala fotografije, na katerih je razkrito, kakšne pasti in nevarnosti skriva na videz nedolžna igračka.

Skozi luknjico teče v igračko voda, s katero se otroci radi polivajo in škropijo. Težava pa nastane takrat, ko se račka ne posuši v celoti. Toplo in vlažno okolje je idealno za rast plesni.

Manja je razkrila, da je že na zunaj bilo videti, da se v igrači nekaj nabira, saj so se v kotičkih notranjosti pojavile črne lise:

”Ko smo račko prerezali, pa se je izkazalo, da se je v njej zaredila že zajetna količina plesni.”


 

Črna plesen, ki se lahko poseli tudi v drugih kotičkih našega doma je izredno nevarna, zato se je moramo takoj znebiti. Pojavijo se lahko alergije, infekcije, ali druge bolezni.

O nevarnih igračah za otroško kopel so poročali tudi ameriški in švicarski znantveniki.

V svojih študijah so odkrili, da v teh igračah rast mikrobov spodbujajo tako plastični materiali kot tudi sami uporabniki kopeli.

Igrače so 11 tednov imeli na čisti in umazani vodi, ki je vsebovala telesne tekočine in milo. Na notranji strani igračk so našli med 5 in 75 milijoni celic na kvadratni centimeter.

FOTO: Slovenskenovice.si

Med odkritimi bakterijami je bilo kar 80 odstotkov potencialno patogenih, vključno z bakterijo Pseudemonas aeruginosa in legionelo, ki sta pogosta krivca za bolnišnične okužbe.

Delimo ta prispevek tudi med prijatelje in družino. Naj obkroži čimveč ljudi, da ne bo kakšnih nepotrebnih zdravstvenih težav. Hvala.