in

Dedek zapoje “What A Wonderful World” vnuku z Downovim sindromom in gane srca mnogih

DEDEK DAVE IN VNUK JOSEPH: ZGODBA O LJUBEZNI IN UPANJU. TO JE RES ČUDOVIT SVET.

Živimo v svetu, ki je včasih poln hrupa in negativnosti. Vendar pa, ko se obdajamo z ljudmi, ki oddajajo dobre vibracije in ljubezen, začnemo ceniti, kako čudovit je pravzaprav naš svet.

Dedek Dave je oseba, ki jo vsi ljubijo. S svojo družino deli veliko kakovostnih trenutkov, še posebej z mlajšimi člani, ki jim lahko prenese svojo modrost in ljubezen.

Ima vnuka po imenu Joseph, ki se je rodil z Downovim sindromom. To pa ga je samo še bolj pripeljalo do tega, da ga ima rad.

Medtem ko se tipičen otrok rodi s 46 kromosomi, so tisti z Downovim sindromom rojeni z dodatno kopijo enega od teh kromosomov, natančneje kromosoma 21. To vpliva na njihov fizični in duševni razvoj.

Študije so pokazale, da glasbena terapija za ljudi z Downovim sindromom pomaga izboljšati njihov spomin, komunikacijo in socialne veščine, hkrati pa je lahko zabaven način za spopadanje z zahtevnimi ali repetitivnimi nalogami.

Med družinskim srečanjem je ena izmed Josephovih tet, Meghan Gonoude, ujela sladek trenutek med njim in dedkom Daveom.

Joseph je sedel v naročju svojega dedka Davea, ko mu je ta zapel pesem Louisa Armstronga “What A Wonderful World”.

Dedek je pesem pel strastno, kot da bi mladeniču želel povedati, da je svet, v katerem živimo, čudovit, ne glede na njegovo stanje.

Morda se tega v tistem trenutku nista zavedala, vendar je to nedvomno sladek spomin, ki ga bosta oba za vedno obdržala v svojih srcih.

OGLEJTE SI, KAKO JE DEDEK DAVE GANIL SRCA MNOGIH, KO JE ZAPEL PESEM ZA VNUKA JOSEPHA V VIDEU SPODAJ.

VIDEO: Policista ustavila pijano voznico, poglejte si njeno reakcijo…

VIDEO: Dokumentarni film o gasilski brigadi v Ljubljani, kako poteka njihov “delovnik”?