Zanimivosti

DOMAČA LEKARNA: V uho si dajte kos česna, poglejte kaj se bo zgodilo!

Ste že kdaj doživeli vnetje ušesa? Verjetno ste in lahko si predstavljate kakšna mučna zadeva zna biti. Pravijo, da nič ne boli bolj kot zob ali uho in ne bi se mogli bolj strinjati.

Bolečine v ušesu so posledica infekcije bakterija, velikokrat pa je vse skupaj povezano s kakšno alergijo, prehladom ali gripo. Velikokrat bolečine v ušesih izginejo brez posredovanja zdravnikov, kljub temu pa vam v tem članku predstavljamo nekaj naravnih načinov lajšanja bolečin v vašem ušesu.

Opozarjamo pa, da je najboljše, če se pred uporabo naravnih sestavin vseeno posvetujete z zdravnikom.

ČESEN

Česen je že nasplošno zelo zdrav, je pa tudi sijajno sredstvo za lajšanje bolečin, pravimo mu tudi, da je naravni antibiotik. V primeru bolečin si v uho dajte pol stroka, ali pa si pripravite mešanico, katero potem kapnete v uho. Potrebovali boste sveži česen, katerega zmeljete, dodate pa malce olivnega olja. Pustite 20 minut, odcedite, odstranite delčke česna, nato pa nekaj kapljic kapnite v uho, katera vas boli.

MED

Raziskave na Švedskem so pokazale, da med vsebuje boljše sestavine v boju proti bakterijam kot antibiotiki. Nekaj zlatega medu kapnite v uho in bolečine bodo manjše.

KOKOSOVO OLJE

V majhnem loncu segrejte 1/7 skodelice kokosovega olja in strok česna, segrevajte 5 minut, precedite, nato pa mešanico pustite 5 minut počivati. Nekaj kapljiv kapnite v uho, postopek lahko ponovite dvakrat na dan, dokler bolečina ne izgine.

OLIVNO OLJE

Vse kar morate narediti, je da v uho kapnete nekaj kapljic toplega olivnega olja, bolečine bodo hitro izginile.

INGVER

Naribajte kos svežega ingverja in iz njega iztisnite sok. Tekočino nato segrejte in kapnite 4 kapljice v uho.

ČEBULA

Čebulo prerežite na pol, zunanji del odstranite in ga segrejte v pečici na 150 stopinjah Celzija. Ko se začne pariti jo vzemite iz pečice, zavijte v brisačo in pokrijte boleče uho. Bolečina bo ublažena.

JABOLČNI KIS

Pogrejte domači jabolčni kis, nekaj kapljic kapnite v boleče uho. Uho pokrijte s krpo in se uležite na bok.

Delimo te čudovite nasvete naprej, med svoje prijatelje in družino, zdravje je na prvem mestu. Hvala.