Zanimivosti

Dve tabletki za pomivalni stroj dajte v pralni stroj: Poglejte, kakšen učinek ima to!

V skoraj vsakem slovenskem gospodinjstvu se nahaja pralni stroj. Naša umazana oblačila spremeni v čista in dišeča, pripravljena za ponovno uporabo. Pralni stroj pa je potrebno tudi redno negovati in skrbeti zanj. Pripravili smo vam nekaj kratkih nasvetov, da bo vaš pralni stroj deloval bolje, njegova življenjska doba pa se bo drastično podaljšala.

Boben – Če ste mnenja, da je boben vašega pralnega stroja čist, se krepko motite. Uporabite dve tableti za pomivalni stroj in operite prazen pralni stroj na 60 stopinj Celzija. Znova bo boben vašega pralnega stroja čist in dišeč, pripravljen na sveže pranje.

Smrad – verjetno ste kdaj opazili, da iz vašega pralnega stroja uhaja neprijeten vonj. Vrata morate pustiti vedno odprta, da se bo lahko celotna zadeva prezračila, neprijeten vonj se ne bo več širil.

Filter – vaš pralni stroj ima seveda filter, katerega pa nas večina sploh ne čisti. Filter lahko zajame majhne delce, ki se skrivajo po žepih, na njem se bodo začeli nabirati plesen in razni bacili.

Tesnilo – tudi tesnilo je potrebno redno čistiti, saj lahko začne plesniti.

Loading...

Mogoče ti je všeč tudi: