in

FOTO: Se spomniš filma POLETJE V ŠKOLJKI? Poglej, kako igralca izgledata danes

Legendarni slovenski film Poletje v Školjki je nastal leta 1985, torej pred več kot petintridesetimi leti.

Takrat je film podiral vse rekorde gledanosti, verjetno pa bi težko našli Slovenca, ki si ga ni ogledal, oziroma vsaj slišal za ta kultni slovenski film.

Zgodba govori o prijateljstvu in prvi ljubezni, po zgodbi Vitana Mala. Režiser filma je Tugo Štiglic, njegova najstniška hči Kaja, je tudi igrala vlogo Milene.

Slovensko filmsko klasiko si je leta 1986 ogledalo preko 116 tisoč gledalcev, kar je podrlo vse rekorde gledanosti, film pa je prejel tudi tri priznane nagrade.

Eno nagrado je prejel na filmskem festivalu Gifoni Valle Piana Salerno, drugo v Saint Malouju, še eno veliko nagrado pa je film dobil v Szegedinu na sosednjem Madžarskem.

Kaja Štiglic, igrala je prikupno Mileno.

Lepotica danes živi v ZDA, v Chicagu, kjer ima svoje uspešno podjetje Stage Factor, skrbi pa za produkcijo in vodenje programov za različne medijske dogodke.

Kaj pa počne David Sluga, ki je igral Tomaža?

David se je po uspehu filma Poletje v školjki vpisal na gimnazijo v Poljanah, nato pa uspešno nadaljeval študij na pravni fakulteti. Ni nadaljeval z igralskim poslom, postal pa je specialist za družinsko, odškodninsko, medijsko in kazensko pravo.

NESREČA: Motorist v ovinku čelno trčil v Lamborghinija, poglej si posnetek nesreče

VIDEO: Star šolski avtobus je predelal v to zverino, avtodom, tovornjak… poglejte si notranjost!