Zanimivosti

Gasilec, ki je bil prvi na kraju nesreče izdal: “TO SO BILE ZADNJE BESEDE PRINCESE DIANE!”

20 let po tragični nesreči v Parizu, kjer je princesa Diana izgubila življenje se je oglasil francoski gasilec Xavier Gourmelon, ki je bil prvi na kraju nesreče.

“Nihče ni vedel, da je ona, nihče je ni prepoznal,” je povedal in dodal: “Ko sem se približal razbitemu avtomobilu sem videl, da je v njem svetlolasa oseba.”

 

Xavier se spominja, da je Diana za trenutek prišla k zavesti, ko ga je zagledala mu je izrekla zadje besede: “Pogledala me je in rekla ‘O moj bog, kaj se je zgodilo?’”

Še dodaja: “Bila je vznemirjena in skušal sem jo pomiriti, ji povedati, da bomo poskrbeli za njo, toda potem je znova padla v komo. Vzeli smo jo ven iz avtomobila in jo dali na nosila. Takrat je zdravnik povedal, da ji je zastalo srce, zato smo jo začeli oživljati in po 20 sekundah je ponovno prišla k zavesti.”

 

Dianine poškodbe so bile, kljub prizadevanje, reševalcem prehude. Njeno srce je namreč bilo premaknjeno v desno polovico prsi, pretrgalo ji je perikardijo in pljučno veno. Umrla je v nedeljo, 31. avgusta 1997, ob štirih zjutraj, novico o njeni smrti pa so razglasili dve uri pozneje.

“Celoten postopek in naša vpletenost kot reševalcev je bila precej običajna, kar pa ni bilo običajno, je bila oseba, ki je bila vpletena. Sicer pa je šlo za nesrečo kot so vse druge,” je še dodal Xavier.

Žalostna zgodba, ki je pretresla svetovno javnost. Princesa Diana je bila krasna ženska in predvsem dober človek.

Loading...

Mogoče ti je všeč tudi: