Zanimivosti

Govorili so ji, da je pod stresom in zato spi 20 ur na dan! Ko je odšla k zdravniku pa šok…

Zgodba 22 letne študentke Charlotte Carney iz Northwicka nas je dodobra pretresla.

Pred petimi leti je začela opažati, da je vedno zelo utrujena in da nikakor ne zmore opraviti vsakodnevnih obveznosti.

Prijatelji in družina so ji govorili, da je verjetno pod stresom, zaradi številnih obveznosti. Dekle pa je čutilo, da je nekaj narobe.

Odločila se je, da bo obiskala zdravnika. Tudi ta ni ugotovil vzroka, dal ji je močna zdravila, za katere pa se je izkazalo, da sploh ne delujejo.

Opravili so še nekaj pregledov in ugotovili, da je zadeva dosti bolj hujša kot so mislili. Charlotte je povedala:

”Spominjam se, da mi je bilo iz dneva v dan hujše in nikakor nisem uspela ostati budna. Bila sem tako zelo utrujena, da bi cele dneve le spala. Družina sploh ni pomislila, da je kaj narobe z mano, saj so vedeli, da so študijska leta utrujajoča in da od nekdaj rada spim, zato se niso preveč ozirali na to.”

Izkazalo se je, da dekle rabi nujno presaditev srca.

Pristala je na operacijski mizi, imela pa je le 20% možnosti za preživetji, saj je šlo za zelo težko in nevarno operacijo.

Po končani operaciji je bila šest dni v komi, komaj po štirih tednih je počasi začela prihajati k sebi.

Začela je normalno funkcionirati, lahko je odšla tudi domov. Počasi je uspešno okrevala. Začela je pisati diplomo iz forenzične psihologije, katero je tudi uspešno dokončala:

”Ne morem verjeti, da je končno mimo in lahko normalno živim. Prvič v življenju imam tople noge in normlano barvo obraza, saj sem bila zaradi slabokrvnosti nenehno bleda.”

Hvaležna je vsem zdravnikom, svojemu kardiologu, predvsem pa organizaciji darovanja organov, ki jo je ohranila pri življenju.

Po tem dogodku se je tudi sama vpisala med darovalce organov, saj želi tudi ona pomagati drugim, kot so oni njej.

Z razkritjem svoje zgodbe je želela pozvati tudi vse, ki so še neodločeni, da bi postali darovalci organov. Ta poteza lahko nekomu reši življenje, nikoli pa ne vemo kdaj bomo pomoč potrebovali sami.

Delimo to pretresljivo zgodbo s srečnim koncem tudi med prijatelje.


Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.