Zanimivosti

ITALIJA: Strokovnjaki predvidevajo, da bodo šole mogoče lahko odprle svoja vrata komaj septembra… Kaj pa pri nas?

V Italiji bodo šole morda zaprte še zelo dolgo.

Tudi v Sloveniji se zna zgoditi podobna situacija. Vseeno pa upamo, da temu ne bo tako.

Italijanska ministrica za šolstvo Lucia Azzolina je v intervjuju povedala, da trenutno ni mogoče podati datuma, do kdaj bodo šole zaprte.

Nekateri predvidevajo, da bi se šole odprle šele septembra.

Ministrstvo je v koledarju opredelilo tri možne datume. Med datumi se je znašel tudi 3. april, ki pa sigurno ne bo obveljal.

Do 31. marca bo ministrstvo za šolstvo moralo sporočiti novo odločitev.

V tem trenutku imajo v mislih 15. april, vendar, bo glede na naraščenje števila okužb, tudi ta datum zelo malo verjeten.

Na mizi pa imajo tudi še eno možnost. Ta je, da bi se šolsko leto zaključilo s poukom na daljavo, otroci pa bi v šolo znova šli šele z novim šolskim letom, torej septembra.

V Italiji pa pri številnih učencih opažajo velike težave pri pouku na daljavo.

Kar četrtina učencev naj bi imela težave z učenjem na daljavo. Na jugu države je težava tudi z omrežnimi povezavami, na severu pa je največ težav povezanih z izrednimi razmerami, v katerih trenutno živijo.

Zares žalostno.

Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.