Zanimivosti

Janez Janša na svojem profilu delil “Šokantni posnetek”: Poglej, kaj je delil in zapisal!

Prvak opozicijske stranke SDS je na socialnih omrežjih objavil posnetek h kateremu je pripisal, da gre za ”šokantni posnetek najusodnejšega glasovanja v slovenski zgodovini.”’

Takrat so glasovali o temeljnem ustavnem aktu, ki je bil sprejet 25.06.1991. Posnetek nazorno pokaže, da je osamosvojitvi nasprotovalo kar 60 poslancev. Za sprejem je bila potrebna večina, od 240 najmanj 160, vsi manjkajoči in vzdržani pa so bili upoštevani kot proti.

Pod posnetkom je prvak SDS zapisal:

Temeljni ustavni akt smo 25.6.1991 sprejeli soglasno. Tako je vsaj danes prepričanih 99% Slovencev, ker mediji to laž stalno ponavljajo in poveličujejo takratno enotnost. Pa je bilo res tako? Seveda ne. Na spletu se je pojavil posnetek takratnega glasovanja, ki nazorno kaže, da je osamosvojitvi nasprotovalo 60 poslancev (za sprejem je bila potrebna 2/3 večina – od 240 najmanj 160 – in vsi manjkajoči, vzdržani so bili zato seveda upoštevani kot proti). Iz posnetka se tudi jasno vidi obraze (in njih izraze) nasprotnikov osamosvojitve.
Prepoznaš obraze, ki so bili proti osamosvojitvi?

NAJUSODNEJŠE GLASOVANJE V SLOVENSKI ZGODOVINI

ŠOKANTNI POSNETEK NAJUSODNEJŠEGA GLASOVANJA V SLOVENSKI ZGODOVINITemeljni ustavni akt smo 25.6.1991 sprejeli soglasno. Tako je vsaj danes prepričanih 99% Slovencev, ker mediji to laž stalno ponavljajo in poveličujejo takratno enotnost. Pa je bilo res tako? Seveda ne. Na spletu se je pojavil posnetek takratnega glasovanja, ki nazorno kaže, da je osamosvojitvi nasprotovalo 60 poslancev (za sprejem je bila potrebna 2/3 večina – od 240 najmanj 160 – in vsi manjkajoči, vzdržani so bili zato seveda upoštevani kot proti). Iz posnetka se tudi jasno vidi obraze (in njih izraze) nasprotnikov osamosvojitve.

Objavil/a Janez Janša dne Ponedeljek, 08. oktober 2018