Zanimivosti

Jelinčič odkrito o svoji ločitvi: “Slutil sem nekaj, a sem ji…”

Zmago Jelinčič se od svoje žene Monike ločuje, začelo pa se je zapletati glede premoženja in skrbništva nad hčerkama.

Od svoje soproge na sodišču zahteva vrnitev kar 650 tisoč evrov, katerih ji je pred leti podaril za nakup parcele, kjer se danes nahaja razkošna vila.

Jelinčič se je pogovarjal z novinarji priljubljenega slovenskega portala Žurnal24.

Razkril je:

”Čakam na razpravo na socialni službi, ki jo bova imela skupaj s soprogo, da vidimo, kako bomo rešili skrbništvo nad hčerkama. To bo naslednji teden. Drži, da si oba želiva polno skrbništvo nad hčerkama. Jaz za svoji hčerki želim najboljše, kar je mogoče, in menim, da sem to jaz. Seveda, bosta imeli besedo tudi onidve, ampak bomo videli, do drugega tedna bi težko kaj rekel.”

Očitno pa je Jelinčič za afero vedel že dolgo časa. Njegova Monika naj bi se zapletla z mladim podjetnikom.

”To vem, da je on njen partner, nimam pa kaj komentirati. Pa ne od Monike ali iz medijev, vendar vem. Že zelo dolgo časa. Nekaj sem slutil, a sem ji zaradi varovanja družine in da bi se družina obdržala bil pripravljen marsikaj pogledati skozi prste.”

Novinarji Žurnala24 so ga vprašali tudi ali si morda Monika sedaj želi nazaj. Jelinčič je odgovoril:

”Ne vem, to je treba vprašati njo. Jaz je ne kontaktiram. Mene zanima samo dobrobit hčerk, drugo se bo uredilo. Čeprav so neke čudne želje in razmišljanja v zvezi s premoženjem. Na sodišče sem vložil zahtevo, da mora vrniti darilo velike vrednosti, to se po zakonu vrača. Se pravi, da bi šla parcela nazaj v mojo last. Nisem za to, da bo nekdo drug sedel na mojih žuljih. Potem pa bo tako ali tako vse moje premoženje šlo hčerkama, to sploh ni vprašanje. Nima se kaj deliti, vse je bilo moje. Tudi hiša v Ljubljani je bila že prej moja, Monika k meni ni prišla z nobenim premoženjem in tudi nobenega vlaganja ni bilo v hišo v Ljubljani ali na Obali. Na sodišče sem že vložil  zahtevo za ločitev in zahtevo za vrnitev darila. To je bil 650 tisoč evrov, ki sem ji z darilno pogodbo podaril za nakup parcela v Semedeli.”