Zanimivosti

Mami je predstavila svojega fanta, ta ga je prepoznala: “Začela sem kričati…”

Najlepše so zgodbe, ki jih piše življenje, vedno znova nas ganejo.

Na spletu smo zasledili zgodbo dveh 27 letnikov Heidi in Eda Savitta. Spoznala sta se leta 2011 na univerzi v Londonu na zelo zanimiv način.

Ed se je namreč preselil v isti študentski dom, kjer je pred njim živela Heidi. Na nekem listku je v sobi pustila svoje ime, Ed ji je pisal, saj ni vedel, kako se upravlja s sušilcem. Hitro sta se spoznala, zaljubila in postala nerazdružljiv par.

 

Lansko poletje sta šla, na kosilo, kjer sta se jima pridružila tudi njuni mami. Prijetno so klepetali, beseda pa je kar naenkrat nanesla tudi na njuna otroštva. Heidina mati je omenila, da se spominja, kako lepo je bilo, ko so hodili na jadranja. Edova mama je povedala, da so tudi oni nekoč hodili na jadranje, tako so namreč preživljali poletne dopuste.

Takrat se je Heidina mama spomnila, da je imela njena, takrat 7-letna hčerka fanta, ki mu je bilo prav tako ime Ed. Bila sta neločljiva, skupaj sta se igrala po cele dneve, se držala za roke ter preživljala vsako minuto prostega časa skupaj. Najhuje je bilo, ko so se morali raziti in se od takrat naprej niso videli več nikoli. Tako je minilo 20 let.


 

Kosilo so ob prijetnem pogovoru zaključili in odšli vsak na svojo stran. Dva tedna pozneje pa je Heidina mama na podstrešju našla 20 let staro sliko z dopusta v Turčiji. Na njej sta bila Heidi in njen prijatelj Ed. Mama je s slike odstranila prah, da bi bolje videla dečkov obraz, takrat pa je obnemela:

‘Začela sem kričati, saj sem ugotovila nekaj, kar ne more biti res!” Je povedala Kay, Heidina mama, ko je odkrila, da je deček na sliki njen zdajšnji fant Ed.

Fiona, Edova mama: ”Ko mi je Kay poslala sliko in sem jo pogledala, se mi je takoj posvetilo za kaj gre. Na njej je bil moj sin, s svojo prijateljico oz. zdajšnjo partnerko Heidi!” 

Vsi skupaj, s Heidi in Edom so mislili, da sta se prvič srečala na univerzi, ne pa pri rosnih 7-ih letih.

 

”Morda sta takrat v podzavesti razvila posebno idejo, da bosta nekoč, ko odrasteta živela skupaj” je povedala Heidina mati, ki ni mogla skriti navdušenja.

”Nisem verjela v usodo, dokler se ni zgodilo tole – usojeno nama je, da sva skupaj” je za medije povedala Heidi.

Najbolj zanimivo pa je tudi to, da se niti družine niso med seboj prepoznale. Nikomur ni bilo jasno, kako je to mogoče, da si niso zapomnili obrazov.