Zanimivosti

MEDICINA: Mislili so, da ima tumor, ko pa so jo operiral pa ŠE VEČJI ŠOK!

Američanka Rachel Palma je imela veliko zdravstvenih težav.

Mučile so jo nespečnost, halucinacije, imela je strašne nočne more, odpovedovale pa so ji tudi mišice v desni roki. Težave so se začele pred dobrim letom dni, z magnetno resonanco pa so zdravniki odkrili lezijo na levi polovici možganov.


Najprej so pomislili, da gre za maligni tumor, a os se še kako zmotili. V glavi je ženski namreč rasel parazit. 42 letnica je povedala:

”Bilo je vse huje in bolj bizarno. Kakšen dan nisem vedela, kje sem.”

Ko so na operacijski mizi pacientki odprli lobanjo pa so našli nekaj, kar je bilo precej podobno prepeličnim jajcem. Tujek so zdravniki uspešno odstranili in ga razrezali za analizo. Ta pa je pokazala, da so ženski iz glave odstranili trakuljo!


 

Veselje po operaciji je bilo nepopisno, saj trakulja ni bila nevarna. Zdravnik Jonathan Rasouli je povedal:

”Imela je enega parazita v glavi, ki smo ga uspešno odstranili. Zelo smo bili srečni. To je bila ena tistih redkih situacij, ko vidite parazita in pomislite: Ja, to je izjemno”.

Seveda vas verjetno zanima, kako za vraga je parazit prišel v glavo uboge ženske. Šlo je za neurocisterkozo, okužbo tkiva, ki pa jo povzročajo ličinke svinjeske trakulje. V odrasli dobi lahko povzročijo tudi epilepsijo.

Rachel sicer ne ve kdaj in kako se je okužila. Pomembno je le, da je sedaj popolnoma ozdravela.

Zares nenavadno, kajne?


Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.