Zanimivosti

POZOR! Če ste kupili za sir, ga ne jejte! Poglejte ga je umaknilo iz prodaje!

Ljubljanske mlekarne so odpoklicale priljubljeni sir Jošt, ki se nahaja v 370 gramskem pakiranju, 45 odstotkov, z rokom uporabe do 23. junija.

Odpoklic se je zgodil zaradi prisotnosti konzervanska lizocima, ki sodi v skupino alergenov. Konzervansa pa niso navedli na deklaraciji izdelka.

Preventivno so iz prodaje odpoklicali še pet drugih sirov.

V siru so ugotovili prisotnost lizocima, ki je jajčna beljakovina in sodi v skupino alergenov.

Potrošnike pozivajo, da tisti, ki imate omenjeno živilo doma in ste občutljivi na jajčne beljakovine, sira ne uživate. Vrnete ga lahko na prodajno mesto in zahtevate povrnitev kupnine. Če niste občutljivi na jajčne beljakovine, pa bi živilo naj bilo varno.

Zaradi preventive pa so odpoklicali tudi sir Jošt, pakiran v folijo po 140 gramov in z rokom uporabnosti 23. junij, sir Gaudar, pakiran v folijo po 400 gramov in z rokom uporabnosti 23. junij, sir Jošt dimljeni, pakiran v folijo po 140 gramov in z rokom uporabnosti 26. junij, in sir Jošt dimljeni, pakiran v folijo po 350 gramov in z rokom uporabnosti 26. junij.

Tudi ribani sir za pico so odpoklicali, nahaja pa se v vreči s 5 kilogramskim pakiranjem z roki uporabnosti 19., 20., 27. in 28. maj ter 3. junij.

Če želite več informacij se lahko obrnete na informacijski center za potrošnike Ljubljanskih mlekarn. Pokličete lahko brezplačno telefonsko številko 080 11 44, vsak delovni dan, med 8. in 14. uro.

Delimo to obvestilo naprej. Opozorimo prijatelje in družino. Da ne bo kakšnih nepotrebnih zdravstvenih težav. Hvala.