Zanimivosti

PRED DOPUSTOM: Koliko boste letos na Hrvaškem plačali za pico, sladoled in…

Hrvaška je postala ena najdražjih turističnih držav, Slovenci pa še vedno množično hodimo na počitnice prav k našim južnim sosedom.

Tudi letos pa slovenske turiste čaka na Hrvaškem veliko podražitev. Hrvati so tokrat šli predaleč, prepričani smo, da bodo s previsokimi cenami dosegli prav nasprotni učinek od želenega.

Pa vi? Vas bodo zasoljene cene končno prepričale, da greste kam drugam na dopust?

Poročali smo že o dvigu cestnin na avtocesti, podražilo pa se bo praktično vse tudi na samem kraju dopustovanja.

 

Za pico na Hrvaškem boste plačali okrog 10 evrov, za kavo pa skoraj 2 evra. Tudi kepica sladoleda bo stala nekaj manj kot dva evra, podražila pa se bo tudi ostala hrana in različne pijače.

Navtični turisti pa bodo še bolj šokirani. Že lani so v hrvaški vladi namreč sprejeli uredbo, ki je dvignila cene pristojbin za privez. Najbolj bodo na udaru tisti, ki plačujejo letni privez, pristojbine so se podražile kar za devetkrat.

Lastniki plovil že množično dvigujejo sidra iz hrvaških marin, cenejše priveze iščejo v Italiji, Grčiji in Turčiji.

So si Hrvati tokrat privoščili preveč?

Delimo naprej, morda pa je čas, da gremo dopustovat v cenejše turistične kraje. Zakaj bi težko zaslužen denar poklanjali požrešnežem, ki nas želijo čimbolj olupiti..


Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.