Zanimivosti

SLOVENIJA: Ministrica za izobraževanje povedala, kako dolgo bo šola zaprta in kaj bo s počitnicami..

Simona Kustec, ministrica za izobraževanje znanost in šport, je za Radio Slovenija povedala, da bo pouk na daljavo potekal, dokler bodo trajale izredne razmere.

V Sloveniji je sicer okrog 700 otrok, ki nimajo ustrezne tehnične opreme za takšno vrsto pouka.

Kustecova je povedala, da samo mati narava ve, kako dolgo bodo trajale izredne razmere.

”Zato smo rekli do nadaljnjega. To pomeni do takrat, ko bo ocena zdravstvene stroke, da smo dovolj varni, da lahko gremo nazaj v klasično obliko življenja. Vsi si želimo, da bi bilo to čim prej.”

Pretekli konec tedna pa se ja zahvalila tudi vsem, ki so prispevali, da je prvi teden izobraževanja na daljavo, kljub težavam, uspel:

”Pokazali smo, da znamo in zmoremo tudi brez velikih besed na papirju, ampak s srcem.”

Pojavilo se je sicer kar nekaj tehničnih težav, predvsem glede delovanja spletnih učilnic, ki pa so jih uspešno in hitro rešili.

”To je bila tehnična težava prvi dan, ki pa smo jo s pomočjo strokovnjakov rešili v praktično enem dnevu.”

”Hkrati je to dalo pozitiven signal, kako smo stvari vzeli resno – da se je, povedano po domače, ‘prekuril’ celoten sistem.”

Vse osnovne in srednje šole so dobile navodilo, da mora pouk na daljavo potekati.

”To je edini in prvi predpogoj, da bomo lahko rekli, da smo izobraževanje v izrednih razmerah v drugačni obliki nadaljevali, v času, ko šolski koledar ne predvideva počitnic.”

Za vse nas je bil prejšnji teden velik preizkus – zelo nepoznano okolje, nepoznane razmere, kaj storiti, ko fizično ne smemo nikamor, šola pa teče. V tem smislu smo iskali rešitve in dajali napotila ravnateljem in ravnateljicam, da zagotovijo izobraževanje.”

Otrokom, ki nimajo ustrezne tehnične opreme za pouk na daljavo, bodo brezplačno zagotovili vso opremo.

Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.