Zanimivosti

SLOVENIJA: Voznik dobil kar 18245 € kazni: Kaj vse je prekršil?

Lastnik rekorda za najvišjo globo, kar so jih kdaj izdali slovenski policisti, je voznik tovornega vozila. Zaradi prekrškov je 24. oktobra letos prejel kazen v višini 18 425 €.

Iz ljubljanske policijske uprave so sporočili:

 

“Pri ugotavljanju veljavnosti registracije vozila je bilo ugotovljeno, da je veljavnost prometnega dovoljenja potekla že v mesecu marcu 2015. Voznik tovornega vozila prav tako ni opravil tehničnega pregleda za vozilo, ki ga je vozil. Pri tehtanju vozila je bilo ugotovljeno, da je imel za 46 odstotkov preveč naloženega tovora, kot je dovoljena največja dovoljena skupna masa, predpisana za posamezno vrsto vozila in za 42 odstotkov je presegel največjo dovoljeno osno obremenitev, ki je predpisana za posamezno vrsto vozila ,”

Vozniku so nato napisali kazen v višini 1800 eurov in ker je voznik bil odgovorna oseba pravne osebe so mu izdali še plačilni nalog v višini 16.625 evrov. Prepovedali so mu tudi nadaljno vožnjo in vozilo izključili iz prometa.


Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.