Zanimivosti

SLOVENIJA: Zdravnica dobila svojo prvo plačo in DALA ODPOVED, za tako plačilo ne namerava delati!

V sobotni prilogi Dela smo prebrali zelo nenavadno zgodbo.

Slovenska zdravnica je po prvi prejeti plači dala odpoved. Povedala je:

”Med specializacijo sem upala, da se bo stanje v Sloveniji vsaj toliko izboljšalo, da bom lahko po 15 letih študija in končanem specialističnem izpitu živela kot človek. Ko sem videla, da sem kot zdravnica specialistka vredna 1700 evrov, sem se razjokala.”

 

33 letnica se je šolala za zdravnico, a tega poklica ne bo več opravljala. Odločila se je, da bo šla v farmacijo. V času specializacije je za 240 do 270 ur na mesec prejela med 1900 in 2000 evrov, kar znaša okrog 8 evrov na uro.

Zdravnica je opozorila, da je že v času študija žrtvovala svoj prosti čas. Pravi, da je nato v času pripravništva žrtvovala svojo človečnost, v času specializacije pa svojo družine.

Opozorila je, da ima od nje višjo urno postavko celo frizerka.

Zdi se ji neprimerno, da jo za 10 evrov budijo ob 3 zjutraj in je kazensko odgovorna za življenje druge osebe.

Ko je opravljala specializacijo, jo je bilo zelo strah pred morebitnimi obtožbami pacientov. Sedaj pa pravi, da jo je bilo nenehno strah, kako bodo njeni otroci preživljali travme, če bo v ambulanti šlo kaj narobe.


 

Drugim zdravnikom je sporočila, da se od njih zahtevajo nečloveške obremenitve za minimalno plačilo.

V spomin so se ji vtisnile besede ministra Fakina, in sicer, da če jim ni všeč, naj gredo drugam.


Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.