Zanimivosti

SLOVENKA šefa prosila za 1 dan dopusta: POGLEJTE, KAJ JI JE ODGOVORIL!

Poslušalka je na Radio 1 poslala zanimivo pismo, dogodek iz njenega podjetja.

V njem je pisalo:

Zdravo, sem Damjana in bi z vami rada delila zanimivo zgodbo. Naša sodelavka Nataša je na naši firmi že celih 20 let. V teh letih je bila morda le dvakrat na bolniški, da ne govorimo o dopustu, ki si ga sploh ne vzame. Zakaj? Nataša se boji, da bi izgubila delo, če bi preveč hodila po dopustih ali se odvadila delati, pravi pa celo, da se ne dopustu bolj utrudiš, kot spočiješ. ”Pa saj imaš plačan dopust, pripada ti,” ji govorimo sodelavci. Pravi, da rada dela, saj obožuje to delo, hkrati pa rada čas preživlja s sodelavci. ”Doma že vse poznam,” je njen najbolj pogost stavek. Ona je kot neka ”mama” našega malega podjetja. Je dobra kuharica in ne mine dan, ko ne bi nekaj spekla in nas razvajala s svojo slastno kuho, sladicami, piškoti … Z veseljem pa tudi pomaga in naredi uslugo, za katero ne zahteva nič. Nataše še nismo slišali zakleti ali pojamrati. Pač res rada dela in se ne pritožuje, saj pravi, da je drugje še huje in da bodimo hvaležni za to kar imamo.


No, teden dni nazaj pa se je zgodilo nekaj, kar nismo pričakovali nikoli. Nataša je želela en dan dopusta, da bi šla na morje, ker je njena hči po letu dni prišla s tujine in si želi dan preživeti z njo. Ko smo iz njenih ust zaslišali, da bi si vzela EN DAN dopusta, smo jo začeli zbadati, če gre v pokoj ali da se ji od vročine meša. In tako kot smo bili šokirani sodelavci, je bil nad slišanim presenečen tudi naš direktor, ki jo je poklical, da naj pride takoj v službo in jo malce prestrašil. Na mizi ji je pustil listek. Ne bi radi omenjali s katerega podjetja smo, a naj vam povemo, da je naš direktor car!

In ka je pisalo v pismu?

“Nataša!

Od ponedeljka naprej vas ne želim več videti pred svojimi očmi! Upam, da si vzamete dopust vsaj do srede. En dan dopusta??? Ah, dajte no! V enem dnevu komaj popijem kavo in si zmočim noge do kolen. Prosim, bodite toliko uvidevni in si enkrat vzemite dopust za vsaj tri dni, lahko tudi štiri. Vem, da je v službi dela vrh glave in se čutite dolžni, da postorite kar morate, vendar vas ne želim naslednje 3 dni videti tu.

Torej Nataša, se vidiva v četrtek! Prosim ne silite me, da vam zaklenem vrata. Vaše delo je izjemno in zaslužite si počitek … Pojdite na dopust, plavajte, ugasnite budilko in glavo! Ne počnite nič in se sprostite! Boste videli, da vam bo ugajalo.

Lep dopust!

P.s.: Izklopite telefon! Ta teden bom ”težil” Damjani.

Lp, vaš direktor”


Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.