Zanimivosti

To je 269 gostiln, kjer so inšektorji zasledili kršitve: Je med njimi “vaša”?

Poglejte si poročilo inšpektorjev, ki so lani pregledovali slovenske restavracije. Slabe higienske razmere so bile razlog, da so prepovedali poslovanje kar v 33 restavracijah po Sloveniji. Nepravilnosti so inšpektorji zaznali kar v 269 gostilnah in lokalih.

Med najhujše kršitve spadajo meočiščene in umazane friteze, zamaščene nape, organski odpadki prejšnjega dne še vedno sredi kuhinje, slabo očiščeni hladilniki, na talnih ploščicah zasušena umazanija, sredi kuhinje nastavljene vabe za miši in nezaščitene luknje z električno napeljavo, luščenje belila s sten in stropa.

Med lažjimi kršitvami pa so inšpektorji ugotovili npr. živila v hladilnikih, ki jim je potekel rok uporabe ipd.

Vseeno pa zadeva ni tako črna, kot se zdi na prvi pogled. “65 odstotkov vseh pregledanih gostinskih obratov od skoraj dva tisoč pregledanih je bilo v veliki meri skladnih že ob prvem pregledu,” so povedali na uradu za varno hrano.

Poglejte si zemljevid spodaj in preverite, če je med kršitelji tudi restavracija ali lokal, ki ga pogosto obiskujete.

Vir: Žurnal


Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.