Zanimivosti

TURISTI OGORČENI: Za sedenje na stopnicah boste dobili 250 EUR kazni!

Znamenite Španske stopnice so preplavili policisti, ki odganjajo sedeče turiste in pišejo astronomske kazni.

Če se tudi sami morda odpravljate v italijansko prestolnico Rim, morate biti zelo pozorni na to, kje boste sedeli ali si privoščili krajši počitek.


Španske stopnice so nastale v 18. stoletju, že dolgo pa so znane kot idealno počivališče za utrujene turiste. Najbolj pa so priljubljene med sončnim zahodom.

Če boste tam sedeli in vas bodo zalotili policisti, boste prejeli 250 evrov kazni. Če boste stopnice poškodovali ali umazali pa boste prejeli kar 400 evrov kazni.

V Rimu je po novem prepovedano tudi prehranjevanje v bližini spomenikov, skakanje v vodnjake, hoja po ulici brez majice in vlečenje kovčkov s kolesi po zgodovinskih stopnicah spomenikov.

Podobni strogi ukrepi pa veljajo tudi v priljubljenih Benetkah.

Delimo to obvestilo tudi med prijatelje in družino. Da vas slučajno ne bo doletela kakšna mastna kazen, ki vam bo pokvarila dopust.

Kakšno pa je vaše mnenje o teh zares strogih pravilih in visokih kaznih?


Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.