Zanimivosti

Vid Valič brez dlake na jeziku o stavkah javnega sektorja: POGLEJ SI NJEGOVO MNENJE!

Tudi Vid Valič je na svojem FB profilu pokomentiral stavke javnega sektorja. Zapisal je tole:

Kolk sem vesel, da javni sektor stavka. Temu se reče prakticiranje demokracije. Obenem pa razumem zakaj se drugi ljudje pritožujejo saj jim ta stavka lahko ruši ustaljeni urnik. Ampak za moje pojme je porušen urnik vseh vas, ki se pritožujete nad stavko, NEPOMEMBEN, ko ga postavim ob bok h vprašanju zadovoljstva naših učiteljic, zdravnikov, sester, policajev in gasilcev. To so ljudje, ki morajo biti pošteno plačani. Oni opravljajo delo, ki ga noben od vas “pritoževalcev” ne zna ali noče počet. Govorite, da so zdravniki preveč plačani. Poskusite vi po 10 urah šihta odrezat del debelga črevesja in potem iti na večerjo z družino. Poskusite vi 6 do 8 ur obvladovat 30 otrok in jih zraven še kaj naučit medtem, ko jim večina njihovih staršev govori, da so itak že genialni. Poskusite vi vsak dan spirat drek dol s postelje starejšega občana, ki ima probleme z zadrževanjem blata in to naredit z nasmeškom, da se gospod ne bo preveč slabo počutil. Probite vi leta in leta preganjat enga in istega kriminalca, ki se vsakič izmuzne zakonu zarad tehnikalij. Probite vi tečt v goreče stanovanje in zvlečt ven nezavestnega dripca, ki je pijan zaspal ob prižgani cigareti, ki je zanetila požar. Ne pravim, da je nemogoče ampak je vseen preklet za*eban. 

 

Njegov komentar je požel odobravanje in nasprotovanje, slednje predvsem od posameznikov, ki delajo za mnogo nižje plače od povprečnih v javnem sektorju. Tudi slednjim je Vid odgovoril, s tem zapisom:

Mater je velik komentarjev na moj včerajšnji zapis. Z veseljem bi vsakemu “pritoževalcu” posebej odgovoril ampak jih je preveč zato pišem vsem! TO JE ZA VSE “PRITOŽEVALCE”! 
Strinjam se z vami, da delavski razred gara in da je premalo plačan. Jih podprem takoj ko se zberejo in se sami postavijo za svoje pravice tako kot so se zdaj v nekaterih delih JS. 
Strinjam se tudi z vami, da je gospodarstvo pomembno in da je delavski razred hrbtenica le-tega, a prosim ozavestite, da vsakič, ko so šli delavci in delavke stavkat, ni bilo nasprotnega pola s strani JS, ki se je pritoževal nad njihovo stavko.
Zahvalil bi se tudi vsem, ki me neposredno žalite saj ste mi takoj pokazali svoj pravi obraz in vašo nezmožnost argumentiranega pogovora tko da se ne rabim sekirat za vašo prihodnost. Itak ste že izgubljeni v zlobi.
V GLAVNEM, po vsem kar sem prebral med komentarji, bi rad vse “PRITOŽEVALCE” vprašal: KJE JE VAŠA SOLIDARNOST? Zakaj se ne združimo in enotno poskušamo spremenit sistem, ki je očitno nepopoln. Spremembo ne bomo dosegli z nasprotovanjem stavki ali blatenjem javnih služb ampak tako da z MEDSEBOJNO PODPORO rešujemo vsak problem posebej. ENOTEN NAROD je lahko NOČNA MORA ZA POLITIKO zato podprite svoje sorojake, sodavkoplačevalce in sodržavljane v njihovi borbi za pravice. Tudi JS so “PRITOŽEVALCI” samo da se oni tokrat pritožujejo tistim, ki lahko dejansko kaj spremenijo.
Prosim, naredimo to tudi ostali, da bomo VSI SKUPAJ bolj zadovoljni s svojim življenjem.

 

Kaj pa pravite vi? Se strinjate z njegovimi trditvami?


Mogoče ti je všeč tudi: