in

VIDEO: Marka Potrča so zavrnili na vhodu v picerijo, poglejte, kaj je povedal o dogodku!

Marko Potrč v novem videu o dogodku, na katerega je v centru Mariboru naletel z družino. Prepovedan jim je namreč bil vstop v picerijo, zaradi neizpolnjevanja PCT. Poglejte, kaj je povedal.

“IN… SMO ZDAJ NA POTI NAZAJ V NORMALNOST?
g. KREK že grozi z zaprtjem
Dandanes rad rečem, da sem bil pred letom dni za marsikoga »te.o.retik za-rote«, danes (ko je šlo vse v smer, ki je mimogrede ni bilo težko predvideti), pa sem pač nasprotnik.
Pa si ne želim biti nasprotnik drugače mislečih. Sem zgolj nasprotnik več kot očitno izprijenih, milo rečeno nelogičnih in z zdravim razumom skreganih ukrepov. Pravzaprav to niti niso ukrepi. So prijemi, manipulacije ter nedemokratične poti, da odločevalci dosežejo to, kar so si zadali.
Že od začetka poudarjam, da sem ZA ukrepe. ZA!
Pa ne samo zaradi tega “vi-rus.a”, ki je edina priznana nadloga že več kot leto dni, ampak tudi zaradi vseh, ki so spravljali kapacitete na rob že vsa leta prej. Že od začetka med smiselnimi ukrepi poudarjam, da bi bilo potrebno zagotoviti dovolj kapacitet, da bi lahko rizičnim skupinam v tistih obdobjih, ko tovrstne bolezni narastejo (jesen in zima v glavnem) zagotovili dovolj prostora in osebja. Pojdite pogledat nazaj, večkrat sem to izpostavil.
In zdaj gospod Krek v intervuju govori, da postelj imamo dovolj (kljub temu, da je število le-teh po njegovem tipično zmedenem odgovarjanju, presentljivo nižje, kot je že bilo bolnikov na intenzivnih), a da osebja nimamo.
Ne, a resno, gospod Krek? Kaj ste pa na tem področju naredili od začetka te norije? Kaj? Jaz sem bil sovražnik, ker sem to izpostavljal. Glavno, da imamo »te.st.e«, ne? Takšne, ki ga grem opravit danes, vmes do jutri srečam goro ljudi, s prodajalci izmenjam denar iz roke v roko in tako naprej (in sem vmes lahko staknil karkoli), a sem jutri upravičen, da sedim v restavraciji. Sicer pa ne smem. Pa pustimo, da so mnogokrat lažni oziroma nezanesljivi. Jaz sem zdrav in to moram vedno znova dokazovati in za to seveda plačevati.
Poleg tega pa je to, da jeseni ali pozimi kdo smrka, pokašljuje in tako naprej, sestavni del življenja. TO JE NEKAJ NORMALNEGA. To je že od nekdaj z nami in zmeraj bo. Tega ni moč izbrisati in tudi ni treba. Ker to mnogi pač prebolimo in s tem se tudi naša odpornost oziroma “imu.n-ski” sistem tako rečeno programira.
Za rizične skupine pa to, ali mnogo drugih stvari, nekega dne na žalost predstavlja konec. To ne sme biti tabu, ker tudi to je sestavni del življenja. Zmeraj je bil in zmeraj bo. Prav je, da naredimo vse, kar je v naši moči za vsako življenje. A v imenu nečesa, kar je nerešljivo, prepovedati živeti vsem, ni nič drugega kot blaznost. Pika.
Nekaj, kar je človeštvu neizbežno in je nemogoče izbrisati, prikazati kot nekaj, kar je prepovedano, proti čemur se moramo boriti z nenehnimi obveznimi “tes.tira.nji” ter tudi obveznimi/prisilnimi “cep-ljenj.i”, pa je poslovni model, ki se nikoli ne konča. Za marsikoga na pravih stolčkih so to mokre sanje.
Pa Siolovci pišejo o »Pokvarjeni pravljici« tam, kjer smo živeli. Jih omenim sicer tudi v videu, a moram še prej napisat; tam so otroci zdaj že v vrtcih in šolah. Brez prisilno pokritih noskov in ust, brez PCT-jev, brez prisile v pik, brez prepovedi staršem, da jih pridejo iskat v vrtec, če nimajo PCT. Pa natakarji že vseskozi delajo brez prisilne preveze čez obraz, nihče ni imel policijske ure, zaprtja družbe, tako bizarnih stvari kot je prepoved nakupa spodnjic in nogavic ali uničenih majhnih podjetij. In še zmeraj je tako. O čem vi govorite? Pa ne bi se sploh odzval, če me ne bi spet tako neumno in zgrešeno na veliko izpostavljali.
Krucifix (da uporabim besede predsednika), pa toliko me niste izpostavljali, ko bi me morali zaradi oddaje Galileo! Očitno me pogrešate… 😉
In tako v neki drugi pravljici, v Sloveniji, zdravi družini, ki že vrsto let vsako soboto gostincu pusti denar za pizzo, ni več dovoljeno sedeti v tej isti pizzeriji, ker nima »tes.ta« od dne ali celo dveh dni prej.
Papir, ki se ga je plačalo, o zdravju pa pove prekleto malo. Glavno, da se ga je plačalo.
Katera pravljica je torej zdaj pokvarjena, dragi kolegi?”

VIDEO: Med safarijem gorila napadla turiste, poglejte si dogajanje!

VIDEO: Splezal je na Triglav in prespal na “vrhu Slovenije”