in

VIDEO: Marko Potrč dobil 20 000 od države, poglejte, kako je pokomentiral dogajanje!

Marko Potrč je pokomentiral to, da je od države za svoj s.p. lansko leto prejemal pomoč.

 LOV NA ČAROVNICE ali DRŽAVNA POMOČ PO SLOVENSKO
»Od države, ki sta jo tako kritizirala, dobila 20.000 evrov«. To je le eden od senzacionalističnih naslovov. Ta recimo je izpod »mojstrskih rok« Janeza. In prav tako pompozno piše, da sem jaz prejel vsega 8.350! Pozabil je sicer dodati v 9-ih mesecih. Lili pa 11.650 v 12-ih. Prepričan sem, da je želel, a verjetno potem pozabil. Verjetno je tudi pozabljivost kriva, da ni omenil, da seveda ta pomoč ne ostane pri s.p.-ju, v njegovem žepu. Ker smo jo mnogi s.p.-ji v glavnem potrebovali za to, da smo lahko poravnali obveznosti do države v času, ko nismo mogli (beri smeli) normalno delati. To, da se ne bi tako klikalo in bralo, če bi napisal »prejela pomoč, da sta jo nakazala nazaj v državno blagajno«, je seveda zgolj naključje.
Morda ste se tudi vprašali, zakaj bi resen novinar seštel prejemke pomoči dveh (2) ljudi in to za obdobje 9-ih, oziroma pri Lili kar 12-ih mesecev? Hm, ne vem… seveda je to, da tako prideš do vsaj približnega zneska, ki zbudi zavist in nevoščljivost, še eno naključje.
Ni pa naključje, da smo mnogi dejansko potrebovali pomoč. To je bila posledica izgube možnosti ali v mnogih primerih celo prepovedi dela, kar pa so povzročili prav tisti ukrepi, proti katerim sem bil. Prav to sem kritiziral; da je bilo prepovedano delat, namesto tega pa so delili miloščino.
In Janez, verjetno tudi veš, da prihodek ni to, kar v podjetinštvu ostane v žepu, ne? Še ena stvar, ki si jo »pozabil« omeniti, ko operiraš s precej visokimi številkami. Podobno kot tudi bruto plača ni tisto, kar ostane delavcu na računu.
A tukaj je razlika še večja. Ker so tukaj podizvajalci, ki jim je potrebno plačati, pa blago in oprema ter razni stroški in seveda tudi davki ter razne dajatve državi, ki se od prihodka odštejejo, kajne?
Prepričan sem, da tam zunaj zdaj sedijo razni podjetniki, pa razni dobavitelji (recimo ma.sk, ventilatorjev ter tes.tov – tisti z dobrimi vezami), ki se ob tem znesku tolčeju po trebuhih in smejijo do solz. Za ta znesek oni niti ne vstanejo iz postelje zjutraj. Medtem, ko so oni »žurali« kje v Mehiki, smo mi potrebovali pomoč. In ko pišem »mi«, imam v mislih na tisoče s.p.-jev, ki smo prejemali to »vzpodbudo za nedelo«.
Ni važno. Mediji potrebujejo kri vsak dan. Razumem. Očitno se začenja lov.

VIDEO: Postavili so se v vrsto pred nevesto, poglejte, kakšno presenečenje so ji pripravili!

VIDEO: Na včerajšnjih protestih spregovoril tudi doktor medicine, kaj je povedal?