in

VIDEO: Marko Potrč o sovražnem govoru, ki ga prejema preko Facebooka: “Delitev na vas in nas me skrbi…”

Marko Potrč v novem posnetku o svojih sovražnikih na Facebooku, o cepljenju, o delitvi na “vas in nas”. Poglejte, kako razmišlja Marko. Se strinjate z njim?

DELITEV NA »VAS in NAS« JE NAJVEČJI SOVRAŽNIK
Spoštujem različne poglede, različno razmišljanje, predvsem pa različne odločitve drugih, ko gre za njihovo telo, za njihovo življenje. Vsi se lahko razumemo.
Ljudi ne delim na tiste, ki se z mano v vsem strinjajo in na tiste druge, ki bi naj bili moji sovražniki. Še manj na tiste, ki so se odločili za »cepl.je.nje« in tiste, ki se za to niso odločili. Med prijatelji imam ene in druge. Z vsemi želim ostati prijatelj, ker si prijatelje izbiram po drugih kriterijih. Ni moje mesto in ne naloga, da odločam o njihovih telesih ali življenju. Vse kar pričakujem pa je, da tudi drugi o mojem ne želijo. Želim si, da se razumemo tudi različno misleči.
Sam sem velikokrat, pravzaprav neštetokrat deležen najbolj nizkotnih komentarjev in napadov. V teh dneh se je kdo celo obregnil ob novo zgodbo Vitaminklinik.si A v resnici gre za eno najbolj pozitivinih stvari v zadnjem času.
Kak komentar danes pokažem samo iz razloga, da se morda kdo zamisli in spremeni svoj način. Prepričan sem, da je za to vedno čas. Sam pa želim z mojim načinom komuniciranja postaviti nek zgled. Če ne zmoremo biti spoštljivi drug drugega, je bolje, da molčimo.
Poskusimo razumeti drug drugega in se truditi za lepši jutri.
p.s.:
Meni osebno je tudi grozljivo, da moram govoriti o »piku« in kazati na ramo. Da ne morem jasno in na glas izgovoriti besede za to. Ker potem je to nemudoma prepoznano in s strani omrežja omejeno prikazano ali celo odstranjeno. Zato se opravičujem, če kdo to dojame kot negativno gestikulacijo. Ni mišljeno tako.

VIDEO: Čudovita okolica, impresivna notranjost, je to najlepša hiša, kar ste jih videli?

VIDEO: Poglejte, kaj je počel voznik tega gliserja na hrvaški obali… Lahko bi…