in

VIDEO: Marko Potrč o testiranju otrok v osnovnih šolah: “Učitelji, a se vam zdi to sprejemljivo?”

O najbolj pereči tematiki zadnjega tedna, samotestiranju osnovnošolskih otrok v šolah, je spregovoril tudi Marko Potrč.

Sam je mnenja, da se našim otrokom kratijo osnovne človekove pravice, zapisane v USTAVI SLOVENIJE. Poglejte, kaj je povedal.

Ob posnetku je zapisal:

“PUSTITE OTROKE NA MIRU!
1. Ne, ne zanikam, da so v bolnišnicah resni, težki in žalostni primeri.
2. Ne, ne zanikam, da osebje v bolnišnicah gara in daje vse za te bolnike.
3. Ne, ne zanikam, da se je proti temu potrebno boriti in rešiti čim več življenj.
Zanikam pa, da so težki primeri nekaj novega.
Na žalost niso. Kakor tudi ni stiska kapacitet/postelj. Tudi gripa jih je vsako leto zakrivila. In že neštetokrat smo mnogi pokazali poročanja preteklih let, ki to potrjujejo.
Zanikam, da so ukrepi namenjeni reševanju druge točke.
Osebje, ki je ostalo, je žrtev nelogičnih ukrepov ter že več let trajajoče podhranjenosti, kar je še dodatno v beg pognalo prenekatero medicinsko sestro. Te so že sicer odhajale zaradi slabih pogojev.
Stiska ter težki pogoji v bolnišnicah pa so v največji meri posledica pomanjkanja osebja! Za to pa ne more biti kriv »ne-ceplen« ali kdorkoli drug kot le odločevalci.
Zanikam, da je potrebno vsem vzeti svobod, pravice ter celo svobodo do odločanja nad lastnim telesom v imenu tega, ker to pri tem tipu »vi-ru.sa« nima smisla. Prav tako pa ne učinka. Poglejte, kje smo. Kje smo od marca 2020 s temi ukrepi. Kaj se je doseglo z njimi? Kje ste danes? »Ce-pleni«, testirani in zamaskirani se sprašujete, kaj vam bo dovoljeno jutri in kaj ne. Kaj boste prisiljeni storiti, dovoliti, opustiti. V imenu nečesa, kar velika večina preboli in živi naprej. To je dejstvo. Izjeme pa so zmeraj bile in bodo. Jaz sem tudi bil ena teh izjem leta 2004!
Velikokrat sem že povedal, kaj bi si neodvisna stroka želela, da odločevalci storijo. Stroka!
1. Kaj, ko bi gore denarja recimo uporabili, da bi zagotovili, da bi si vsak lahko privoščil ostati doma, ko zboli? Da ni ogrožena njegova eksistenca ali eksistenca njegove družine, če bo vzel kak teden, da ne prenese tega na druge ob opravljanju dela.
s.p. si recimo tega (pre)mnogokrat ne more privoščiti.
2. Kaj, ko bi gore denarja, ki so šle dobesedno v zrak za nezanesljive palčke, namenili v gradnjo novih DSO-jev ter v širitve kapacitet bolnišnic ter že vsa ta leto tako potrebnih postelj, ki jih je zmanjkalo tudi vsako leto ob gripi?
Kaj šele, če bi jih namenili za izboljšanje pogojev dela ter tudi za plačilo medicinskih sester ter osebja nasploh? Morda potem ne bi tako masovno odhajali in ne bi klicali študentov, vojakov in tujcev, da pridejo pomagat.
3. Kaj, ko bi promovirali zdrav način življenja, namesto zapirali ljudi med štiri stene, jih spravljali v velik stres ter s tem dodatno slabili njihov »imun-ski« sistem?
4. Kaj, ko bi … PUSTILI OTROKE PRI MIRU?! In jih ne bi vi vsi skupaj že zadnja dva dni prikazovali kot »največjo nevarnost« z neko agendo, ki spominja na zelo temne filme?
Učitelji, kje ste zdaj? Na čigavo stran boste stopili? Na stran otrok, ali na … ?”

ŠOKANTNO: Ravnateljica poklicala policijo, potem ko je želela v šolo vstopiti brez PCT…

SMEH: Medved prišel v trgovino in na vhodu celo uporabil razkužilo za roke!