Zanimivosti

VIDEO: Marko Potrč odgovarja zdravniški zbornici: “SRAM ME JE V VAŠEM IMENU!”

Marko Potrč z novim videom, tokrat odgovor napadom, ki jih je dobil od zdravniške zbornice. Ob videu je zapisal:

SRAM ME JE V VAŠEM IMENU – ODGOVOR ZDRAVNIŠKI ZBORNICI
ODGOVOR ZDRAVNIŠKI ZBORNICI – SRAM ME JE V VAŠEM IMENU
Spoštovana Zdravniška zbornica Slovenije,
ko je govora o zavajanju, je moje mnenje, da zavajate vi. Jaz navajam dejstva, številke, argumente. Vi, kot mnogi drugi, niste navedli konkretnih številk, s katerimi naj bi jaz zavajal. Številke, ki jih navajam, držijo. Poudarjam pa, da so številke tako imenovanega drugega vala tiste številke, ki so danes relevantne. Saj so tudi ukrepi ter vse povezano s tem posledica tega, kako je danes nekdo uspešen (ali pa neuspešen).
Z vašim zapisom ste podprli pritlehno žaljiv način Mladih zdravnikov oziroma Nadje Jarc. V pomanjkanju argumentov pač sledijo samo še udarci pod pasom. In teh doživljam ogromno.
Če že tako odkrito podpirate napad ter rušenje moje FB strani, me zanima, kdo je odločil, da sem tako rečeno »zrel« za rušenje FB strani? Katero sodišče me je obsodilo na to? In kdo je Mlade zdravnike postavil za rablja? Mladi zdravniki so si pravico vzeli v svoje roke in vi kot zdravniška zbornica jim zdaj dajete podporo pri tem. Veste kam pridemo, če je vsem dovoljeno pravico jemati v svoje roke? Tja si nihče od nas ne želi.
Zbornica, menite, da se zdravniki, medicinske sestre ter ostalo zdravstvemo osebje ne sprašuje popolnoma enako kot jaz:
– Zakaj se zdravstvu ni namenilo več sredstev?
– Zakaj se kupuje oklepnike za skoraj 800 milijonov, ko pa zdravstvo tako krvavo potrebuje denar v tem času?
– Zakaj je zdravstvo tako kadrovsko podhranjeno in ali se je na tem področju dovolj naredilo? Pa smo to vsako leto vedeli in videli od epidemiji gripe. To ni nekaj novega. Ob novem vi.ru.su to samo še dodatno in bolj izrazito izstopa.
– Kaj je od marca do danes počela in konkretno ukrenila politika, da bi na jesen in zimo pripravila zdravstvo? Da bi razbremenila vse te delavce, ki morajo delati v neznosnih pogojih ter oteževalnih okoliščinah, ki so posledica uvrstitve tega vi.ru.sa med najnevarnejše nalezljive bolezni? In mimogrede, seveda ni nedolžen, a tam mu res ni mesto.
Kolikor se jaz spomnim, smo se poleti pogovarjali samo o tem, kdo lahko gre kam na morje, katero mejo bomo odprli, katero zaprli in koga bomo uvrstili na kateri seznam. To so ustrezne priprave na jesen in zimo? Je tudi za to kriv Marko Potrč?
Tukaj pa so konkretna vprašanja za ZDRAVNIŠKO ZBORNICO, na katera v imenu ljudstva pričakujem odgovore. Dokler ne dobimo odgovorov na ta vprašanja, se nimamo karkoli drugega pogovarjat.1. Ali se strinjate s tem, da Vojko Flis, kot vodja UKC Maribor izjavi, da bodo morda primorani ustaviti programe pri rakavih bolnikih? Je torej kovid hujši od raka?
2. Ali se strinajte s tem, da starejši, torej ranljiva skupina, po uro ali več stojijo v vrsti zunaj, na dežju, vetru in nizkih temperaturah, pred čakalnico, ko čakajo na termin pri zdravniku, bojda celo pred Onkološkim inštitutom (!), pa pred lekarno, upravno enoto ali pred pošto? Je to prav? Ali s tem ne tvegajo bolezni?
3. Ali se strinjate s tem, da se v propad pelje gospodarstvo, ki med drugim tudi financira javno zdravstvo? Kaj mislite, kako dolgo bo po padcu gospodarstva javno zdravstvo v tej obliki še lahko obstalo? Jaz si srčno želim, da bi. Pa vi?
4. Ali se strinjate s predlogom, da se zdravnikom podeli kazenska ter odškodninska imuniteta v primeru napake oziroma, da postanejo nedotakljivi tudi, ko bi njihova napaka povzročila hude posledice, celo smrt?
5. Ali ste se kot zdravniki z vestjo odpovedali zgoraj omenjeni imuniteti, ki po mnenju skupine slovenskih zdravnikov politiki odpira možnosti, da si podredi ter zlorabi zdravnike v svoje namene?
Najbolj pomembno vprašanje pa je:
6. Ali ste mnenja, da je vlada od marca naredila dovolj, da bi zdravstveni sistem ustrezno pripravila na ta čas, v katerem smo zdaj in tako poskrbela, da imajo delavci v tem sistemu ustrezno delovno okolje, pacienti pa pomoč, ki jo potrebujejo in najboljšo možno oskrbo?

 

Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.