in

VIDEO: Mlad slovenski par zgradil to brunarico, posnetek izdelave te bo navdušil!

Mladi par iz Slovenije je posnel postopek izdelave te brunarice, od začetka do konca.

Poglejte, kako izgleda in kako je potekala gradnja.

To je o projektu povedal Tine, lastnik te brunarice:

Po skoraj dveh letih spet objavljava video o izgradnji lesene hiše. Še ene, ki bo v prihodnje na voljo za najem v nastajajočem Avtokampu Bor. Tisti najbolj zvesti gledalci so naju spremljali iz meseca v mesec, ko sva objavljala posamezne faze gradnje v epizodah, ki so si sledile kot serija. Sedaj, ko je lesena hiša (skoraj) končana pa sva vse epizode združila v en daljši video. Veva, da je video (pre)dolg za povprečnega gledalca, ampak je žal težko strniti več kot 1200 ur dela v krajši video.

Gradnje smo se lotili aprila 2021, ko smo pripravili teren in postavili betonske temelje. Že na začetku smo si želeli terase, ki bi bila dvignjena od tal in tako tudi postavili temelje. Sledilo je postavljanje zidov iz smrekovih brun, ki smo jih pripravili sami. Delo z brunami je bilo težje, kot smo pričakovali, saj je veliko brun bilo zvitih ali ukrivljenih in to nam je povzročalo težave. Zidove nam je uspelo postaviti v približno treh mesecih. S pomočjo očeta in družine smo se lotili izdelave ostrešja in kasneje izolirali streho ter postavili strešno kritino. Tu nama ne bi uspelo brez Saše, saj je bila zelo pogumna, ko je privezana na vrv hodila po strehi in vijačila tramove ter postavljala izolacijo. Prišla je jesen in delo se je nekoliko upočasnilo, a vseeno smo uspeli vgraditi okna in narediti fasado iz letev sibirskega macesna.

V času zime pa sva večinoma delala v notranjosti. Notranjost sva izolirala in napeljala elektriko ter cevi za vodo. Iz notranje strani sva “oblekla” zidove s smrekovim opažem. V zgornjem nadstropju pa je Saša poskrbela za prelepo sliko iz lesa, ki predstavlja del stene.

Prišla je pomlad in zaključevali smo zunanja dela. Postavili smo teraso, nadstrešek in vse skupaj pokrili z kritino. Hitro smo se lotili še kuhinje in kopalnice in hiša je skoraj končana. Sam sem izdelal še mizo, kuhinjski pult, stopnice, posteljo ter vrata, kar je hišo naredilo še bolj domačo.

Z deli smo zaključili novembra 2022. Seveda hiša še ni popolna, manjkajo še zaključne letve, ograja in še nekaj malenkosti. Želiva pa poudariti, da smo vsi zaposleni za polni delovni čas in kamp ustvarjamo v našem prostem času ter za vikende.

GALERIJA: Lepa dekleta in tesne oblekice, dobitna kombinacija

SMEH: V oddaji gostili posameznike z nenavadnim smehom, ob posnetku boš umiral!