in

VIDEO: Potrč v novem posnetku: “Tragi mediji, kje ste zgubili kompas?”

V novem posnetku se je Marko Potrč dotaknil protestov in medijev ter načina, na katerega so mediji poročali o protestu.

“PRO_TESTI ali KONTRA POROČANJE?
Dragi mediji… velika večina. Ne samo Delo. Brez zamere. Ne želim nič slabega. A težko je razumeti naslove, da so bili protesti generalno nasilni. Še težje, praktično nemogoče pa je razumeti tako nizkotne žaljivke za mirne, poštene ter kultivirane ljudi, celo družine, ki so počeli samo nekaj, kar je v demokraciji njihova pravica.
Še težje razumem zato, ker je ob tisočih pričevanjih ljudi po vseh omrežjih, in tudi na srečo še kje drugje (Val 202, hvala!), res milo rečeno zmotno posploševati in celo tako nizkotno popredalčkati vse tam zbrane.
In da, tudi politika. Dragi politiki, tudi jaz sem proti nasilnim protestom. A jaz ne posplošujem. To je zmotno in to tudi z vaše strani težko razumem. Nasilni niso bili protesti ali 99,9999% protestnikov. Po spletu celo kroži video z omrežja tik-tok, v katerem vidimo vse te zaamaskiranne posameznike, ki jih toliko drugih tam prisotnih natanko tako opisuje. Mladeniče, ki se pripravljajo na ta dejanja. O njih torej priča preostalih 99,9999% tam pristonih. In vi kot da tega ne vidite. Vsak razumen človek, mi vsi vidimo in po vsem tem vemo, da so se tam pojavili z namenom, da zanetijo takšne izgrede.
Mediji pa torej potem vsem tam zbranim prilepite takšne etikete? Resno? Upokojen pravnik je za vas “neartikuliran anti-ce.pilec”? Študentje? Družine? Otroci? Premislite…
Obsodite raje dejanja zaamaskirannih posameznikov in se vprašajte, kdo so. To vprašanje in raziskovanje vsekakor ni moja, ni naša naloga. To je prava naloga policije. To. Ne škropljenje solzivca v oči starejšega, renomiranega fotografa.
Še enkrat:
Mediji, potrebujemo vas. Ljudje vas potrebujemo. Trezne, kritične, objektivne in predvsem razumne. Vi ste eden od pomembnejših stebrov demokracije. In potrebujemo vas takšne zdaj.
Hvala.
p.s.: V komentar pa prilepim povezavo do objave VAL 202.”

KMETIJA: So podivjali hormoni? Oddana tekmovalka se je sprostila, poglejte si posnetke!

ZABAVNO: Tilen Artač z novo priredbo priredil komad o PCT pogojih