Zanimivosti

ZANIMIVOSTI: Prihajajo spremembe za brezstične kartice, poglej kaj bo drugače!

Do velike spremembo bo prišlo že 18. oktobra.

Ena izmed prvih bank, ki je potrdila zvišanje limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami je bila Unicredit banka, ki je svoje komitente obvestila s tem sporočilom:

”Od 18. oktobra dalje bo zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa, pri katerem ni potreben vnos PIN številke, 25 evrov (trenutno 15 evrov).”

Na POS terminalu za plačilo 24,99 evrov ne boste več potrebovali vnašati PIN kode.

Nekatere banke zvišanja limita še niso potrdili, a bo do tega prišlo tudi pri njih, saj te limite določajo izdajatelji kartic.

Za priljubljeni slovenski portal Žurnal24 so pri Addiko banki povedali:

”Znesek je določen različno glede na državo, v kateri plačilo izvajamo. Za Slovenijo velja 15 evrov. Zneske določa kartična plačilna shema in se ga ne da določiti individualno. Enoten seznam zneskov po državah ne obstaja.”<

Očitno se tudi v Sloveniji počasi prilagajamo podobnim pogojem kot v tujini, kjer je ta limit lahko bistveno višji.

Se strinjate z dvigom limita za brezstično plačevanje ali ste mnenja, da bi znesek moral ostati tak kot je sedaj?

Delimo to novico tudi med prijatelje in družino.


Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.