Zanimivosti

Zavarovalnica pojasnila, zakaj ne krije operacije za Krisa: Komentar??

Pri ZZZS so pojasnili, zakaj ne krijejo stroškov nujno potrebnega zdravila, ki bi malemu Krisu rešilo življenje.

Pojavile so se številne kritike slovenskega zdravstva.

Na priljubljenem spletnem portalu Žurnal24.si so objavili besede Damjana Kosa iz ZZZS, ki je povedal:

”Starši za otroka Krisa pri ZZZS niso vložili nobene vloge za zdravljenje v tujini ali za nabavo zdravila v tujini, verjetno zato, ker jim tega niso predlagali niti lečeči slovenski zdravniki. Otrok namreč trenutno prejema v UKC Ljubljana v breme ZZZS zdravilo Spinrazo za spinalno mišično atrofijo.”

Trenutno Kris prejema zdravilo, ki stane 400 tisoč evrov. Vse stroške tega zdravila krije ZZZS, od lanskega leta naprej.

Starši Krisa pa so ugotovili, da Kris, kljub zdravilom, ki naj bi upočasnjevala njegovo bolezen, vseeno izgublja na mišični moči. Samostojno ne more niti sedeti, kaj šele hoditi.

Na zavarovalnici pa imajo drugačne podatke:

”Gre za zdravilo Spinraza, ki je po naših neuradnih informacijah pri njem zelo uspešno, saj ni le zavrlo bolezni, temveč je prišlo do bistvenega izboljšanja. Torej je bolezen že zavrta in otrok napreduje, seveda pa otrok ni zdrav, saj gre za eno najtežjih diagnoz oz. bolezni.”

Na ZZZS so še povedali, da kritika slovenskega javnega zdravstva ni upravičena, saj Krisu trenutno zagotavlja najboljše možno zdravljanje v Evropi, ki ga iz javnih srestev ni sposobna financirati marsikatera druga država.

Revolucionarno zdravilo, za katerega denar zbira celotna Slovenija, v Evropi še ni odobreno, zato je zdravilo možno dobiti le v Združenih državah Amerike.


Klikaj.si - Zabavni posnetki, zabavni video, smešni video, zabavne galerije, viralno

Zabavni posnetki, vsak dan doza zabavnih vsebin. Posnetki iz sveta zabave, viralni posnetki, posnetki iz sveta športa, zanimivosti, galerije zabavnih in zanimivih fotografij. Med prispevki se najdejo tudi DIY posnetki, domači posnetki iz Slovenije in sosednjih držav. Najdete nas na Facebooku in Instagramu.